Régiók
Események
2023. február
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Képzés erdélyi magyar környezetvédő fiataloknak

Románia
2006. november 11.
Benyújtás határideje: 2006. november 20.
A Zöld Erdély Egyesület által szervezett Közéleti Felkészítő Erdélyi Magyar Környezetvédő Fiataloknak képzési program célja az erdélyi zöld mozgalom erősítése a képzett, fiatal és új humán erőforrás biztosítása révén. A képzési programban résztvevő fiataloknak lehetőségük nyílik elsajátítani mindazon alapismereteket, amelyek a hatékony szerepvállaláshoz szükségesek egy környezetvédelmi szervezetben. Ugyanakkor célunk elősegíteni a környezetvédelemmel foglalkozó fiatalok közötti kapcsolatrendszerek létrejöttét.

A program három képzéshétvégét foglal magába. Az első tematikája: csapatépítés, civil szervezetek szerepe a környezetvédelemben, csapatmunka; de megtanítják a fiatalokat arra is, hogyan kell jó önéletrajzot írni, emellett pedig előadást hallgathatnak Hol a helyem az erdélyi zöld mozgalomban? címmel. Az első képzés időpontja 2006. december 1–3. (péntek–vasárnap), helyszíne Gyergyóditró (Erdős panzió).

A második és harmadik képzéshétvége tematikáját a résztvevők igényeinek megfelelően alakítják. Szó lesz projekttervezésről és projektmenedzsmentről, pénzforráskeresésről és pályázatírásról, arculattervezésről és PR-ről, szervezetfejlesztési alapismeretekről és hatékony kommunikációról. A Zöld Erdély Egyesület lehetőséget kínál a tanultak gyakorlati kipróbálásához is.

A képzési programra bárki jelentkezhet, aki eleget tesz az alábbi pályázati feltételeknek: érdeklődik a természet- és környezetvédelem iránt és/vagy ilyen jellegű civil szervezetek munkájában részt vesz, vagy részt kíván venni; állandó lakhelye a következő megyék egyikében van: Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Fehér, Hargita, Hunyad, Kolozs, Kovászna, Krassó-Szörény, Máramaros, Maros, Szatmár, Szeben, Szilágy és Temes; nem töltötte be 30-ik életévét.

A pályázati csomagnak tartalmaznia kell: kitöltött pályázati űrlapot és a pályázó önéletrajzát. A pályázati űrlap e-mailen igényelhető az office@greentransylvania.ro vagy a greentransylvania@yahoo.com címeken, illetve letölthető a www.greentransylvania.ro oldalról. A pályázati csomagot e-mailben – csatolt formában – kérjük elküldeni az alábbi címekre: office@greentransylvania.ro vagy greentransylvania@yahoo.com. További információkért ugyanide lehet folyamodni.

Beküldési határidő: 2006. november 20. (hétfő), 24.00 óra.

A képzésen résztvevők száma: 14 fő.

A nyertes pályázókkal a szervezők telefonon és/vagy e-mailben veszik fel a kapcsolatot.

A résztvevőknek a három képzéshétvége költségeihez 10 RON jelképes hozzájárulást kell a helyszínen befizetniük. A szállást és étkezést mindhárom hétvégére a szervezők ingyen biztosítják. Az útiköltséget nem áll módjukban megtéríteni.

A Közéleti Felkészítő Erdélyi Magyar Környezetvédő Fiataloknak program főtámogatója a magyarországi Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.

Szabadság http://www.hhrf.org/szabadsag/uj/l[...]
Erdély.ma