Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

ZÁRA

Kisebbségi Nap Zárában

Horvátország
2011. május 12.
Kisebbségi Nap Zárában


A város, illetve a megye területén élő hét kisebbség mutatkozott be az eseményen. Az albán, bosnyák, szerb, szlovén, macedón, olasz és magyar egyesületek bemutató asztalokkal és kultúrműsorral várták a vendégeket.

A magyarok bemutató asztalát a zárai Csárdás kultúregyesület készítette elő, a művelődési műsorban pedig a várdaróci Petőfi Sándor MKE képviselte magyarságunkat. A várdaróci menyecskék műsoruk első részében magyar népdalokat adtak elő és egy dél-dunántúli tánccal kedveskedtek a nézőknek. Produkciójuk második részében két táncösszeállítással rukkoltak elő, majd közös csárdásra invitálták a résztvevőket. Nagy sikerük volt, a csárdásra perdült sokaság betöltötték a vár udvarát. A műsor után Grdics Olga elnök elismerő oklevelet adott át a várdaróci menyecskék énekkarának és tánccsoportjának..

A rendezvény a késő délutáni órákban ért véget, a színvonalas műsorok és a degusztációk vendégmarasztalónak bizonyultak.
A várdaróci menyecskék a tengerparti város nevezetességeit is megtekintették, a szombat esti séta a tengerparton kellemes időtöltésnek bizonyult.

Vasárnap délelőtt aztán egy nem mindennapi esemény részesei lehettek, ugyanis Olga néni három évtizede a baptista egyház tagja és várdaróci vendégeit meghívta a vasárnap délelőtti istentiszteletre A lelkész felkérte a menyecskéket, hogy magyar népdalokkal mutatkozzanak be a gyülekezetnek, ugyanis a szombati fellépésük híre messze eljutott... Az „Elindultam szép hazámból” kezdetű magyar népdal elnyerte a hívek tetszését is.

Vasárnap délután a város főterén végignézték a trombitazenekarok felvonulását, majd az esti órákban kiváló hangulatban indultak haza.

B. M.