Régiók
Események
2018. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Szabadka

Nyilvántartás a magyar roma családokról

Az Ácsi Roma Egyesület aktivistái tegnap kezdték meg a terepi munkát

Szerbia
2011. október 12.
A szabadkai Ácsi Roma Egyesület nyilvántartást készít a Szabadkán élő magyar roma családokról. Az egyesület aktivistái tegnap kezdték meg a terepi összeírást.

A nyilvántartás elkészítését a budapesti Bethlen Gábor Alap támogatja. A begyűjtött válaszokból egy összetett elektronikus adatbázist készítenek, amelyből kialakul egy pontos helyzetkép a szabadkai magyar roma lakosságról.

Mint a szerkesztőségünkbe eljuttatott felhívásban áll: „Számukra közösségi érdek, hogy minél pontosabb adataink legyenek, hogy tudjuk, hogy kinek milyen nehézségei vannak, kit hol tudunk elérni, amennyiben be tudjuk vonni valamelyik programunkba. Szeretnénk erősíteni a kapcsolatot a családok között, információval ellátni őket, ösztönözni a fiatalokat a tanulásra, a munkakeresésre”.

Az Ácsi Roma Egyesület rövid bemutatása 2010-ben alakult. Célul olyan pozitív gyakorlatok kezdeményezését és terjesztését tűzték ki, amelyek elősegítik a magyarul beszélő romák integrációját főleg Szabadkán és környékén. Elsődleges céljuk a romák iskoláztatása terén (az óvodától az egyetemig) felmerülő problémák megoldása. Önkéntes munkát szeretnének szervezni a munkanélküli, idős beteg romák megsegítésére a mindennapi gondjaik orvoslására. Ugyanakkor szakmai segítségnyújtást szerveznek a roma családok részére. Illetve lehetőséget nyújtanak arra, hogy a magyar roma családok egymással is megismerkedhessenek.

Az egyesület kéri azokat, akihez nem jutnak el az aktivisták, jelentkezzenek 024/580-510-es telefonszámon, vagy pedig az info@acsi.org.rs e-mail címükön.