Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Csíkszereda

Románia

Miercurea Ciuc

eMagyar pont:
530242 Csíkszereda
Hold u. 8.

Üzemeltető:
NEFELEJCS Egyesület
Buzás Katalin
Tel.: 0744766848
E-mail: nefelejcsegyesulet@yahoo.com

Az ePontot az egyesületünk a Családi Gyerekelhelyező Központokban nevelkedő fiatalok internet hozzáférésének biztosítása céljából indította. Az internetet és a számítógépeket a gyerekek kizárólagosan a tanúlmányaik kiegészítésére használják a továbbtanulás céljából. Kezdetben 3 majd 17 számítógép működött, ami sajnos mostanra 5-re csökkent. Rendelkezünk egy nyomtatóval is. A gyerekek bármelyik nap bármely órájában használhatják a számítógép és internet adta lehetőségeket a fejlődésük céljára és a kapcsolatteremtés vagy kapcsolattartás érdekében is. Az egyesületünk programfelelőse pályázatírásra használja, melyet nagyon fontosnak tartunk. Az ePont az egyesületünk székhelyén található, de mivel egy kis helység áll a rendelkezésre, így hosszú távon, pályázati lehetőségeket kihasználva, egy különálló helységet szeretnénk bérelni és bővíteni, meg lecserélni szeretnénk a gépeinket.

Az egyesületünket a Családi Gyerekelhelyező Központokban nevelkedő árva, félárva és szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek a társadalomba való zökkenőmentes beilleszkedésüknek a megsegítésére hoztuk létre. Legfőbb célunk ezeknek a fiatloknak a szabadidejét megszervezni külömböző fontos, hasznos, oktató-nvelő-szórakoztató jellegű konstruktív programokkal. A legszélesebb körű kúltúrális programjainkon kívül hagyományörző tevékenységeket, kézművességet, tanítunk, de ugyanakkor a természet szeretetét, megvédését, megismerését célzó táborokat és kirándulásokat is szervezünk. Az egyesületünk tevékenysége egyedülálló, hiánypótló, mivel a környékünkön hasonló tevékenységű szervezet nem működik.
Reméljük, hogy ha sikerül ezen fiatalok szabadidejét hasznosan kitölteni, akkor rövid időn belől, saját képességeik ismeretében és azok kihasználásával teljes emberként találják és állják meg helyüket a társadalomban.