Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Burgenlandi Magyar Kultúregyesület

Sikeres népcsoporti koncert Felsőőrött

Őrségi Fantázia

Ausztria
2008. december 1.
Sikeres népcsoporti koncert Felsőőrött Koncertre hívott a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület csütörtökön. A Felsőőri Központi Zeneiskolában kortárs, burgenlandi szerzők magyar és horvát dallamai csendültek fel az Őrségi Fantázia Zenekar előadásában.

Zenemű az elnök és a zenekar tiszteletére


Az est úgy jött létre, hogy professzor Zebinger - aki már hosszabb idő óta együttműködik a Burgenlandi Magyar Kultúregyesülettel - őrségi magyar népdalokból komponált egy művet, amit az Őrségi Fantázia zenei együttesnek és Dr. Plank József egyesületi elnöknek ajánlott.

A mű zenekarra, kórusra és cimbalomjátékra íródott és csütörtökön volt az ősbemutatója.

Burgenlandi horvát dallamokkal tarkítva


Rövidebb zenei alkotásról lévén szó, nem töltötte be volna az egész estét, így a kultúregyesület Mag. Hannes Laszakovics magyarul is beszélő, horvát zeneszerzőt kérte fel, hogy csatlakozzon műveivel a koncert repertoárjához.

Dr. Plank József a koncertről


Dr. Plank József elnök rádiónknak adott interjújában elmondta, "Az est nagyon kellemes élményt nyújtott a közönségnek. Mindkét zeneszerző jelen volt és nagy örömmel hallgattuk végig a bemutatót.

Köszönetet mondok Mag. Baumgartnernek, a zeneiskola igazgatójának a lehetőségért, a művészeknek a nyújtott zenei élményért és Felsőőr városának, hogy finom büfé mellett folytathattuk az estét."

forrás: volksgruppen.orf.at/magyarok