Régiók
Események
2021. október
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

oe1campus - Csípős nyelv

Nyelvhasználat gyermekkortól kezdve

Növekvő érdeklődés

Ausztria
2010. június 20.
Nyelvhasználat gyermekkortól kezdve "Az érdeklődés a magyar nyelvoktatás iránt évről-évre növekszik. Nem csak nálunk, hanem más egyesületeknél is", mondja Király Andrea, a Bécsi Magyar Iskolaegyesület pedagógus vezetője.

Növekvő érdeklődés


Míg korábban öt-hat gyermek ült a padban, mostanra már az osztálylétszám a 20-hoz közelít. "Egyre nehezebb megoldani azt, hogy minden gyerek helyet kapjon a tanteremben", mondja Király Andrea. A Bécsi Magyar Iskola iránt érdeklődők száma folyamatosan növekszik.
Az egyesület ezen a héten, június 19.-én tartja évadzáró ünnepségét. A Ringatócsoport, az óvoda, valamint az iskolások is számos érdekes programmal készültek erre az eseményre. „Az idén már a harmadik éve, hogy meg kell osztanunk az évzáró eseményeit, mert annyira sokan vagyunk, hogy nem férünk el”, mondja büszkén Mentsik.

Fejlődő nyelvismeret


A Bécsi Magyar Iskolát, valaminta Bécsi Magyar Iskolaegyesületet összesen 300 gyermek, valamint fiatal látogatja. Sokuk a második, de néhányan már a harmadik, illetve a negyedik generációban élnek az osztrák fővárosban. Mindkét intézet fő feladata a magyar nyelv ápolása és továbbadása. A magas érdeklődők száma egyrészt azt mutatja, hogy az utóbbi években több magyar család érkezett Bécsbe, másrészt, hogy az öregebb generációk gyermekeinél is egyre fontosabb magyarságuk megtartása.

Forrás: Tercza Réka, ORF Népcsoportszerksztőség