Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Közbeszólt az eső

Ukrajna
2010. szeptember 21.
Közbeszólt az eső A szórakozni vágyókat az eső sem riasztotta vissza az ötödik alkalommal megszervezett fertősalmási falunapon. Nemcsak a község lakói, hanem a szomszédos településekről érkezők is együtt mulatoztak.

Bár az idő beleszólt a szabadtéri rendezvénybe, a szervezők nem adták fel. Az összejövetelnek a falu klubja adott otthont. Az árusok fóliát húztak portékáik fölé, és kitartóan kínálták azokat a nap folyamán.

Az intézmény udvarán reggeltől folyt a kispályás labdarúgó-mérkőzés, melyre négy csapat nevezett be. Ezenkívül rönkemelés is szerepelt a programban.

A hivatalos megnyitót az iskola diákjai indították kis felvonulásukkal. Majd Bíró Vencel helyi polgármester megköszönte a támogatásokat – a helyi vállalkozók mellett az összejövetel állandó segítője az UMDSZ – melyek lévén meg tudták szervezni ezt a faluösszefogó találkozót. A rendezvény keretében átadták a nemrégiben alakult polgárőrség részére felújított járművet.

A Nagypaládi Művészeti Iskola fellépésének hangulatát Teremta Inna emelte gyönyörű énekhangjával. Ezután 11 fertősalmási fiatal lány mérte össze szépségét. A zsűri nehéz döntés után Homoki Esztert választotta a falu szépének. Első udvarhölgye Bíró Karina, a második pedig Király Éva lett.

A hangulat további fokozásaként felléptek a kultúrház növendékei, s megmutatták tehetségüket más községek fiataljai is. Vendégként ellátogatott a falunapra Komáromi Johanna, énekesnő akinek nyáron jelent meg az első CD-je. Mivel édesapja almási születésű, így nem is nevezhető vendégnek, hisz hazajött…

Mindeközben a szorgos háziasszonyok sátor alatt készítették az ízletes bográcsot. Az esti mulatságon a talpalávalót Csetneki Ferenc szolgáltatta. Mivel a nappali kötélhúzás elmaradt, a polgármester kreatívitásának köszönhetően az este „élő kötelet” alkalmazva rendezték meg.

Nagy Nikolett,

az UNE IV. évfolyamos magyar szakos hallgatója

Forrás: Kárpáti Igaz Szó