Régiók
Események
2022. december
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Eldurvulhat a választási hajrá?

Ukrajna
2010. október 6.
Eldurvulhat a választási hajrá? Nem kizárt, hogy politikai okokból raktak pokolgépet néhány napja egy ungvári vállalkozó gépkocsija alá, és valaki így próbál nyomatékot adni ambícióinak. A korábbi választásokat megelőző eseményekhez hasonlókra kell most is számítani?

– Ön szerint elkezdődött a nem megengedett eszközök alkalmazása?

– Nem hiszem. A vállalkozó ugyanis, akinek az autója a múlt heti robbantás célpontja volt, jegyzőkönyvbe mondta, hogy nincs köze a politikához. Biztos benne, valakik más okból üzentek ilyen szélsőséges módon. Persze, ez nem von le semmit a cselekmény súlyosságából, csak más megvilágításba helyezi. Közönséges bűncselekményről van szó, amilyenből, sajnos, meglehetősen sok volt az idén.

– Ön milyennek ítéli meg az idei kampányt?

– Magánemberként azt kell mondjam, nem érdekelnek a választások. Annyiszor csalódtam már a különböző pártállású ígérgetőkben, hogy már senkinek nem tudok hinni. Rendőrként pedig nem kívánok belefolyni a politikába.

– Pedig korábban voltak próbálkozások a hatalom részéről, hogy politikai érdekek kiszolgálójává tegyék a rendőrséget.

– Ez kétségtelen. Ezúttal azonban ennek nem szabad megtörténnie. A megyei főkapitány szigorúan utasította a testületet, hogy tartózkodjanak a politikai megnyilvánulásoktól. A mi dolgunk ugyanis, hogy fenntartsuk a rendet, biztosítsuk a választások zavartalan és törvényes lebonyolítását.

– Mi van, ha mégis megsértenék a kampány rendjét?

– Ha előfordulna ilyesmi, mi ott leszünk és mindent megteszünk, hogy megfékezzük az erőszakot. Ebben a lakosság is segítségünkre lehet. A nemzetbiztonsági szolgálatnál például már él a forródrót, melyen bárki elmondhatja a kampánnyal kapcsolatos észrevételeit.

B. Cs.

Forrás: Kárpáti Igaz Szó