Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

ESZÉK

Nagy sikerű maszkabál a rétfalusi Népkörben

Horvátország
2011. február 24.
Nagy sikerű maszkabál a rétfalusi Népkörben



Szombaton este a felnőtt maskarák vették át a „hatalmat”. A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszakban a Népkör már másfél évtizede rendezi meg a méltán népszerű Maszkabálját. A korábbi évekhez hasonlóan az eszékiek mellett a közeli magyarok lakta településekről is érkeztek vendégek a zenés mulatságra. A bálra idén február 19-én, Zsuzsanna napján került sor, így nem csoda, hogy Tripolszki Márta bevezető öszszeállításában – a tavaszban reménykedve – pacsirtaszóval és 12 bohócból felállított zenekarral indított. A jó hangulathoz szép keretül szolgált a Farkas házaspár mesteri dekorációja. Az Uglik László elnökségi tag főzte finom vacsora és a farsangi fánk elfogyasztása, majd a tombola után a kórógyi Aranycsárdás zenekarral hajnalig tartott a mulatság. A bálozók jó hangulatban, szép emlékekkel távozhattak a körből.

Nem kedvező az Eszéki Karnevál, a KAOS „előszele”. A 10. alkalommal tartandó jubileumi KAOS a pénztelenség miatt idén csak egynaposra sikeredik (hamvazószerda előtti kedden), panaszolták a szervezők. A Koncert ügynökség hiába fordult segítségért a városi vezetőkhöz, akik az üres kasszára hivatkozva elutasították támogatási kérelmüket. Ezek után valószínű, hogy nem kerül sor a látványos városkulcs átadásra sem. Ezt az eseményt korábban hamvazószerda előtt 10 nappal (pénteken) szervezték meg. Tavaly még péntektől keddig tartott a karneváli rendezvénysorozat, amelynek részét képezte a legsikeresebb maszkok kiválasztása és a rijekai karneváli felvonulásra való delegálása. A szervezők még reménykednek abban, hogy a szponzoroktól sikerül annyi pénzt biztosítani, hogy legalább kétnaposra bővítsék ezt a rendezvényt, és hogy megtarthassák a gyermekeknek szánt karneváli party-t is.

Vasárnap, február 27-én tartja tisztújító közgyűlését a Népkör, az összejövetelre sok szeretettel várják az egyesületi tagokat.


ERGO