Régiók
Események
2021. október
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Sok kis zöld jótétemény

A Föld napját az egész világon megünnepelték

Szerbia
2011. április 26.
Sok kis zöld jótétemény Április 22-ét, a Föld napját szinte az egész világon megünneplik. Százhetvenöt ország és több mint ötszázmillió ember vesz részt a különféle megmozdulásokban, melyeknek célja a környezettudatosság kialakítása, a tájékoztatás és nem utolsó sorban az emberek motiválása arra, hogy bekapcsolódjanak a bolygó megőrzéséért folytatott harcba. Buenos Airestől Dallason át Tokióig rendeztek a Föld napjához kapcsolódó akciókat, az egyiket éppen Szabadkán.

Az idén a Föld nap szlogenje a Milliárdnyi zöld cselekedet volt, mellyel arra szerették volna felhívni az emberek figyelmét, hogy mekkora jelentőséggel bír minden egyes személy hozzájárulása a fenntartható fejlődéshez.

A szabadkai Aarhus Központ a főtéren népszerűsítette a Föld napját, az Aarhusi Egyezményt és a központ munkáját. Amellett, hogy szórólapokat osztogattak, igyekeztek az arra járókat tájékoztatni arról, hogy ha a környezet megóvásával kapcsolatos problémával találkoznak, forduljanak a központhoz. Az Aarhusi Egyezmény, mely Szerbiában is érvényben van, lehetővé teszi a környezettel kapcsolatos információkhoz való jogot, a nyilvánosság részvételét a környezetvédelmet érintő döntésekben, ezeknek a jogoknak az akadályozása esetében pedig az igazságszolgáltatáshoz is fordulhatunk.