Régiók
Események
2022. szeptember
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Hírek

Lezajlott a Várdaróci Kakasütés VÁRDARÓC

Lezajlott a Várdaróci Kakasütés

2011. március 10.


Idén kilencedik alkalommal került sor a már hagyományossá vált Várdaróci Kakasütésre. A várdaróciak kedden egész napos programmal várták az odalátogatókat.

tovább...

HERCEGSZÖLLŐS

Nehéz helyzetben a Forrás Nőegylet

2011. március 10.


A 2001-ben Hercegszöllősön megalakult Forrás nőegyesület fő célja a család jogintézményének a védelmét, a nők társadalmi egyenjogúsításának elősegítését és fokozottabb közéleti szerepvállalását, valamint a járás területén élő nők összefogását szolgáló törekvéseknek a támogatása, és fő feladataként határozta meg az idős, beteg és rokkant emberek segítését a mindennapi életben.

tovább...

Hatalmas sikere volt a kézimunka-kiállításnak KISKŐSZEG

Hatalmas sikere volt a kézimunka-kiállításnak

2011. március 10.

A szomszédos kisebbségi magyar lakta települések is képviseltették magukat az eseményen
A Kiskőszeg Magyar Kultúregyesület vasárnap, március 6-án rendezte meg a már hagyományossá lett tél végi kézimunka-kiállítását. A rendezvény látogatottsága, sikeressége minden előzetes várakozást felülmúlt.

tovább...

Nagy sikerű maszkabál a rétfalusi Népkörben ESZÉK

Nagy sikerű maszkabál a rétfalusi Népkörben

2011. február 24.

Az eszéki Népkör Magyar Kultúregyesület Petőfi Sándor utcai székházában a farsang jegyében telt az idei év hetedik hete. Szerdán a Lilian Giber Opačak vezette Játszóház gyermekei öltöttek magukra szellemes maskarákat. A jól sikerült, vidám hangulatú Gyermek Maszkabál résztvevőinek igyekezetét és szorgalmát a szülők finom pizzával jutalmazták.

tovább...

Farsang a játszóházban PÉLMONOSTOR

Farsang a játszóházban

2011. február 24.


Gyermek vagy felnőtt maszkák, felvonulások vagy bálok, egy a lényeg, elűzni a telet, amely valljuk be, méltó ellenfélnek mutatkozik idén. Nem hagyja magát megijeszteni, és kitartóan hozza a kis pelyheket, a több centis fehér takarót és a reggeli apró mínuszokat.

tovább...

Nagyszabású maszkabál Várdarócon

Nagyszabású maszkabál Várdarócon

2011. február 24.

A Petőfi Sándor MKE tagsága szombaton, február 19-én gyermek és felnőtt maszkabált szervezett a várdaróci kultúrotthonban. A gyerekeket a szervezők – az elmúlt pár évben megszokottakhoz hasonlóan – az épület bejáratánál csokival fogadták. A látványos és ötletes jelmezbe öltözött gyerekek hamarosan zsúfolásig megtöltötték a termet. Szülői kísérettel érkeztek a gyerekek, így a felnőttek farsangi mulatsága is korábban kezdődött.

tovább...

A Magyar Egyesületek Szövetsége megtartotta kampánynyitó rendezvényét EGYSÉGBEN AZ ERŐ!

A Magyar Egyesületek Szövetsége megtartotta kampánynyitó rendezvényét

2011. február 24.

Megmaradásunk egyik kulcsa a politikai érdekképviselet a közigazgatás minden szintjén
Február 18-án Vörösmarton tartották kampánynyitó rendezvényüket a Magyar Egyesületek Szövetségének Eszék-Baranya megyei szervezetei. Idén májusban ismét választások elé néz a horvátországi magyarság: a kisebbségi tanácsokra lehet majd szavazni megyei, városi és járási szinten. tovább...

Újraszerveződött a nagypiszanicai magyarok művelődési egyesülete NAGYPISZANICA

Újraszerveződött a nagypiszanicai magyarok művelődési egyesülete

2011. február 10.


A vegyes lakosságú falu, Nagypiszanica művelődési otthona a második világháború után épült. A falu hossza - 14 kilométernél is több - és a magyar lakosság területi elhelyezkedése miatt a művelődési otthon használata nehézségekbe ütközött, ezért a múlt század hetvenes éveire jellemző szervezett magyar közösségi életnek köszönhetően a Kalász Művelődési Egyesület 1975-ben önálló épületet kapott.

tovább...

Hároméves a Daruvári Magyarok Közösségének kórusa DARUVÁR

Hároméves a Daruvári Magyarok Közösségének kórusa

2011. február 10.


A Daruvári Magyarok Közössége szombaton, február 5-én az egyesület énekkara megalakulásának 3. évfordulója alkalmával egy egész délutánt betöltő rendezvénnyel kedveskedett a helyi magyaroknak.

tovább...

Az önellátó gazdálkodás világáról VÖRÖSMART

Az önellátó gazdálkodás világáról

2011. február 3.

A Magyarok Szövetsége és a vörösmarti Turul Egyesület társszervezésben került sor január 28-án Tóth Ferenc "Mentőcsónak a süllyedő globális világrendben - mezőgazdasági őstudásunk" című előadására a vörösmarti Magyar Házban. tovább...

Folytatódnak a beruházások LASKÓ

Folytatódnak a beruházások

2011. február 3.

A héten elkezdődtek a laskói kultúrotthon építésének munkálatai. Köztudott, hogy a településnek ez idáig nem volt kultúrotthona, a nagyobb összejöveteleket az Ifjúsági Otthonban tartották, de mivel ezt az épületet az államosítás után kobozták el, visszakerült jogos tulajdonosainak birtokába, így szükségessé vált a falu közösségi életének színterét jelentő kultúrotthon megépítése.

tovább...

A MESZ együttműködési megállapodást írt alá Beremend Nagyközséggel HERCEGSZÖLLŐS

A MESZ együttműködési megállapodást írt alá Beremend Nagyközséggel

2011. február 3.

Február 1-jén, kedden a Magyar Egyesületek Szövetsége és Beremend Nagyközség együttműködési megállapodást írt alá a hercegszöllősi Pannon Étteremben.

tovább...

3. oldal (összesen: 49)

‹ Hírek