Régiók
Események
2022. október
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Kocon József lett az MMÖNK új elnöke

Szlovénia
2006. november 29.
Kocon József lett az MMÖNK új elnöke A határozatképesség megállapítása után a leköszönő elnök, Vida Ferenc megjegyezte: két mandátumnak kellett eltelnie, hogy újra teljes létszám, azaz 21 tag vegyen részt a gyűlésen. Abban a reményben nyitotta meg a gyűlést, hogy a muravidéki magyarok ezentúl méltó képviseletet kapnak idehaza és a határon túl.

A mandátumvizsgáló bizottság kinevezése után Laj Ferenc a bizottság nevében felolvasta az önkormányzat tagjait községenként, majd miután megjegyezte, hogy a bizottság semmiféle rendellenességet nem tapasztalt, a tanács elnökének a megválasztása napirendi pont következett.

A jelölések után Kocon József, Laj Ferenc és Požonec Robert neve került fel a választási szavazólapokra.

A választócédulák leadása előtt Végi József tanácstag „élni kívánt azzal a jogával”, hogy a jelöltek röviden mutatkozzanak be, vázolják elképzeléseiket.

Miután ez is megtörtént, következett a választás maga, melynek eredményeképpen Kocon Józsefet választották 11 szavazattal az önkormányzati közösség elnökévé az elkövetkező, választások közötti ciklusban.

Kocon elsőként megköszönte, hogy bizalmat kapott, majd a leköszönő elnök munkáját, illetve kifejezte azt az óhaját, hogy az öt község a mandátum lejártáig ilyen összetételben fog együttműködni. Egyúttal kemény munkát „ígért” a tanács tagjainak, hiszen a múltban nem volt úgy, ahogy lennie kellett volna. Még az év befejezése előtt össze kellene hívni a tanácsot, hogy az RTV Stúdió nehéz helyzetén változtatni tudjanak. E célból az új bizottsági tagok kinevezéséig meghosszabbították a régiek mandátumát. Az operatív dolgok mielőbbi elindítása ügyében az új elnök kérte az átvétel mielőbbi lebonyolítását, hogy a szakszolgálat működésbe lendüljön.