Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Téka tábor

Nagykállón járt a Délibáb együttes

A tábor nyeremény volt

Ausztria
2008. július 29.
A bécsi Délibáb néptáncegyüttes tagjai egyhetes hagyományőrző táborban vettek részt a kelet-magyarországi Nagykállón. Tegnap pozitív élményekkel telve érkeztek haza és tudósítottak útjukról.

A tábor nyeremény volt


Az ez év áprilisában Nyíregyházán megrendezett Riporterek Európa Kupáján szerkesztőségünk a negyedik helyezés mellett megkapta Nagykálló városának különdíját, egyhetes tartózkodást a TÉKA -hagyományőrző és népművészeti táborban.

A 12 főre szóló díjat szerkesztőségünk felajánlotta az ausztriai magyar egyesületek számára. A múlt héten megrendezésre került táborban a bécsi Délibáb együttes tagjai vettek részt.

Népi mesterségek megismerése


Az 1985 óta megrendezésre kerülő TÉKA Tábor mindazokat várja, akik nem idegenkednek a nomád körülményektől és érdeklődnek a magyar népi kultúra iránt. A harangodi hagyományőrző táborokban lehetőséget biztosítunk népi kismesterségek megismerésére, a fortélyok elsajátíttatására, tánc és énektanulásra, hangulatos táncházi programokon való részvételre.

Bepillantás a falusi életbe


Bepillantást nyerhetnek egy falusi disznóvágás rejtelmeibe, és minden nap megkóstolhatnak valami kemencében sült finomságot. A táborban lehetőség van hangszeres népzene tanulására, csoportos kirándulásokra. A TÉKA Tábor már nemzetközi hírre tett szert, a 600 táborlakó között voltak hollandok, németek, osztrákok és spanyolok is.

Csuhézástól a kemencézésig


A TÉKA Táborban az alábbi foglalkozásokon vehettek részt: agyagozás; bőrművesség; fafaragás; gyöngyfűzés; nemezelés; csuhézás; kézműves matató; kovács mesterség; vesszőzés; gyékényezés; szövés; vályogvetés, népies játékok készítése; kemencézés; tánctanítás.

forrás: volksgruppen.orf.at/magyarok