Régiók
Események
2022. július
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Felsőőr

"Daloló évszakok" óvodásoknak

Burgenlandi Magyar Kultúregyesület

Ausztria
2008. december 17.
Felsőőrött és Vasvörösvárott tegnap hivatalosan is átnyújtották a gyerekeknek a közelmúltban bemutatott "Daloló évszakok" című énekes füzetet. Plank József, a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület elnöke több mint 150 óvodásnak szerzett örömet a kiadvánnyal.

155 példányt adtak át


Plank József, Auckenthaler Anita és Tölly Julianna, a Magyar Kultúregyesület munkatársai valamint Dowas Katalin óvónő a felsőőri óvodában 130 példányt, a vasvörösvári óvodában pedig 25 példányt adott ajándékba.

Óvodásoknak és kisiskolásoknak


A Daloló évszakok című énekes füzetet a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület jelentette meg. A kiadvány az óvodás és kisiskolás korosztály számára készült azzal a céllal, hogy segítse az iskolai és az iskolán kívüli oktatást játékos formában.

A nyelvoktatást támogatja


A kiadvány támogatja a burgenlandi óvodai és általános iskolai magyar-német kétnyelvű és a magyar, mint idegen nyelv oktatását, valamint az egyesület keretein belül működő gyerekcsoportok munkáját.

A Daloló évszakok verseit Lévay Erzsébet írta, a zenét Karal Viola szerezte. A füzetet Őszi Zoltán grafikái díszítik. A dalok a négy évszakhoz, az ünnepekhez és azok hagyományköréhez kapcsolódnak.

Kifestő és miniszótár


Valamennyi énekhez tartozik egy kifesthető rajz is. Az énekek témája, a bennük szereplő szavak, a rajzokon megjelenő tárgyak, események segítséget jelentenek a nyelvtanításban is. A képek alatti helyre akár mini szótár is készülhet.

Minden gyermeknek ingyenesen


A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület célja, hogy a 3.000 példányszámban megjelent "Daloló évszakok" című ingyenes kötet, minden egyes magyarul tanuló óvodás és iskolás gyermekhez eljuthasson Burgenlandban.

forrás: volksgruppen.orf.at/magyarok