Régiók
Események
2022. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Burgenlandi Magyar Kultúregyesület

Új népviselet a „Gyermekóra" számára

Pörgős szoknya és magyaros kismellény

Ausztria
2009. január 5.
A felsőőri játékos magyar gyermekóra résztvevői már számtalan alkalommal szerepeltek a nyilvánosság előtt. A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület gyermekcsoportja legközelebb már pompás magyar viseletekben mutathatja be a tanultakat.

A magyar rendezvények rendszeres fellépői


A háromtól nyolc éves kisfiúk és kislányok például a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület negyvenéves évfordulóján a felsőőri parkban adtak elő egy kis műsort vagy nemrég a hagyományos pásztorjátékoknál is fellépett a két csoport majdnem minden tagja Dowas Katalin vezetésével.

Régi álom válik valóra


Az idén anyáknapi ünnepeséget is terveznek az Őrségben, és szép lenne, ha a gyerekek nemcsak ünnepi ruhában, hanem magyar viseletben tudnának fellépni, mondta Dowas Katalin kétnylvű óvónő a kultúregyesület gyermekcsoportjának vezetője.

Pörgős szoknya és magyaros kismellény


Dowas Katalin álma teljesülni látszik, hiszen budapesti útja során gyönyörű viseleteket sikerült beszereznie. A híres Váci utca és a vásarcsarnok gazdag kínálatot nyújt ami a gyermekviseleteket illeti.

A vásárfia már megérkezett Felsőőrre és a gyermekóra résztvevői hamarosan meseszép piros fodros szoknyácskákban, hímzett vagy kékfestő viseletekben, a fiúk pedig magyaros mellénykékben blúzokban léphetnek publikum elé.

forrás: volksgruppen.orf.at/magyarok