Régiók
Események
2023. február
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Csípős nyelv OE1campis

Kortánc és improvizáció

Gaurean Ottilia a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület tagja

Ausztria
2009. március 13.
"Az improvizáció szokatlan és érdekes érzéseket tud életre kelteni", igy Gaurean Ottilia a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület tagja, aki nemrég a SzólóDuó Tánc Fesztiválon vett részt.

SzólóDuó Tánc Fesztivál


Január 8.-13.-ig tartott Budapesten a Nemzetközi SzólóDuó Tánc Fesztivál, amelyet az Orkesztika Alapítvány tizedszer rendezett meg. A különbözö produkciókat a ferencvárosi Mozdulatművészeti Stúdióban, a lágymányosi MU Színházban és a budai Millenáris Teátrumban láthatták az érdeklödök.

Gyújtópont


Gaurean Ottilia Simkó Beátrixal együtt nagy sikert könyvelhetett el a Nemzetközi SzólóDuó Tánc Fesztiválon Budapesten. "Gyújtópont" című alkotásuk nagy siker volt. A zsűri különdíja mellett a közönség díját is elnyerték.

Energiák találkozása


A duó nehezen tudott dönteni a produkció elnevezéséröl, de végül is a "Gyújtópont" név mellett szavaztak. Ez a szó a két táncos energiáinak találkozását szeretné szimbolizálni.

Egy hangulat kifelyezése


"Nálunk legtöbbször a zenéböl bontakozik ki egy téma, egy hangulat", emliti Gaurean. Miután a duó ráhangolódott egy témára, kezdödhet az improvizáció. Bár Simkó Budapesten él és Gaurean Bécsben, mégis gyakran találkoznak, hogy a táncokat gyakorolhassák a próbák alkalmával.

forrás: Réka Tercza, oe1campus/Volksgruppen