Régiók
Események
2023. február
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Ausztriai Magyar Népcsoport Tanács

Deák Ernő a Népcsoport Tanács élén

Oktatás, tanácsadás, média

Ausztria
2009. március 22.
A következő négy évben Deák Ernő vezeti az Ausztriai Magyar Népcsoport Tanácsot. A 69 éves nyugalmazott történész dinamikusabb, gyorsabb és hatékonyabb munkát ígér.

Eddig alelnök volt


Deák Ernő eddig alelnökként dolgozott a népcsoport tanácsban. A testület mandátuma tavaly márciusban járt le, de csak most választották meg újra a tagokat. A pénteki szavazáson 15-en vettek részt, Deák Ernő tartózkodott az elnökválasztáskor.

Kiemelt szerep


"Úgy tapasztaltam, hogy eddig kicsit lassú, nehézkes volt a tanács munkája", mondta megválasztása után Deák. "Ezen szeretnék változtatni, hiszen megítélésem szerint a testülenek nagyon fontos szerepe van az ausztriai magyarság életében".

Oktatás, tanácsadás, média


Deák szerint égetőn fontos, hogy legyen magyar iskolatörvény Bécsben is, sok feladatot ad majd a tanácsnak a magyar oktatás helyzete, de foglalkozni kell a magyar nyelvű médiumok szerepével, fejlesztésével is.

"Igaz, hogy csak tanácsadó szerepe van a testületnek, de ezt az eddiginél jobban ki kell használni mind az Osztrák Kancellária, mind a magyar népcsoport tagjai felé", tudatta az új elnök.

forrás: volksgruppen.orf.at/magyarok