Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Misztériumok a Fehér Galériában

Románia
2010. július 6.
A népes közönséget, köztük számos jelenlévő, jeles művészt, a galéria előző kiállítóit a házigazda, Ferenczy Miklós tiszteletes köszöntötte, és utalt a kiállított munkák sajátosságára, elvontabb, absztraktba hajló, de rendkívül kifejező jellegére.
Majd Németh Júlia méltatta a fiatal festő, az Apáczai-líceum rajztanárának teljesítményét, aki, szerinte, a gyakori kiállítók közé tartozik. Többek között a Barabás Miklós Galériában és Nagybányán is szerepelt munkáival. A Barabás Miklós Céh képviseletében pedig Sipos Lászlóval és Antal Tövissi Annával együtt nemrég a Vajdasági Zentán mutatta be alkotásait. „Lovász Noémi a születés titkainak nyomába ered. S mintha az eredendő, kozmogóniai mélységekig hatoló keletkezés mítosztól eljutna az időtlen időkig terjedő születés misztériumáig. Ez a művészi kíváncsisággal fűszerezett sajátos kutakodás pedig nála egyfajta önmagát faggató, alkotói képességfelmérő szándékkal párosul. A bemutatott anyag stílusában és szemléletmódjában is egységes. A művészi képzelőerő és spontaneitás a festőnél fegyelmezettséggel, következetességgel és precizitással párosul” – vélte a műkritikus, aki többek között utalt arra is, hogy az egyfajta sajátos, lírai neo-konstruktivizmus jegyében fogant akril munkák, a látvány elsődlegességére építenek ugyan, de a gondolati szférába vezető transzcendentális ihletettségről is tanúskodnak.
A megnyitó művészi műsorában közreműködött Adorjáni Csenge (oboa) és Adorjáni Réka (cselló).
A tárlat augusztus végéig tekinthető meg a Pata utca 195 szám alatti Fehér Galériában munkanapokon 9–17 óra között és vasárnap, a délelőtti istentisztelet után.


Szabadság