Régiók
Események
2021. augusztus
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Véget ért a középajtai alkotótábor

Románia
2010. július 13.
A nagyjából kétszáz látogatónak lehetősége nyílt megvásárolni az alkotótábor ideje alatt elkészült 57 képet. „Tekintettel arra, hogy ez az első ilyen rendezvény Középajtán, nem hittük, hogy ekkora érdeklődés lesz, kellemes meglepetés volt azonban, hogy sok Középajtáról elszármazott vállalkozó vásárolt képet” – mondta el a lelkipásztor, hozzátéve, hogy az üzletemberek mellett a helyi önkormányzat és Majosháza, Középajta Pest megyei testvérfalujának polgármestere is felkarolta a rendezvényt egy-egy műalkotás megvásárlásával.
A tárlatot méltató művészettörténész, Sántha Imre Géza, a Székely Nemzeti Múzeum Gyárfás Jenő Képtárának igazgatója elmondta, örömmel tölti el, hogy a városokban megrendezett kiállításokon kívül vidéki galéria is nyílik. Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke beszédében hangsúlyozta, a Háromszék Művészeti Éve rendezvénysorozatba illeszkedő alkotótábor nem csupán egy rendezvény, hanem nemes kezdeményezés kibontakozása, melynek célja a közösségi ház felújításának segítése.
Szappanos István, Kecskemétről érkezett festőművész kollégái nevében is köszönetet mondott a falu lakóinak azért, hogy vendégszeretetükkel elősegítették a jó alkotások megszületését.
A kiállítás anyagi vonzatával kapcsolatban a szervezők elmondták, 11 kép talált gazdára. „A nagyrészt középajtai tájat ábrázoló festmények felárazását teljes egészében az alkotókra bíztuk, méretüktől függően a képek ára jobbára 300 és 800 lej között mozog, a sok munkát igénylő alkotások azonban a 2100 lejt is elérték” – összegezte Berszán István. Az el nem adott képeket a művészek a középajtai református egyháznak adományozták, az intézmény további kiállításokat tervez a megye több városában, illetve egy állandó galériát rendez be a helyi imateremben.


Krónika