Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

A tulipánok országában

Ukrajna
2010. szeptember 14.
Az Ungvári Közművelődési és Művészeti Kolledzs 29 diákja és kísérő tanáraik a tulipánok országában jártak. A tanintézet népi énekkara egy holland házaspár által vezetett, a tehetséges ukrán gyerekek támogatására alapított jótékonysági szervezet meghívására utazott Nijverdalba és környékére, ahol tíz napot töltöttek. A kórus zömében egyházi énekekkel lépett fel, több templomban is szolgált. Az utazásról az énekkar egyik tagja, a kaszonyi Gere Adrienn számolt be.

– Nagyon hosszú volt az út Hollandiáig, több országon is keresztülutaztunk, míg Nijverdalba értünk – mondja. – Minden kórustag más családnál vendégeskedett, de mivel kisvárosról van szó, nem laktunk távol egymástól. Többek között felléptünk Kampenben és Almelóban. Produkcióinkat CD-re is felvették. Nagyon tetszett az almelói dóm, ahol a jó akusztikának köszönhetően még szebben zengett az ének. Nagy élmény volt, hiszen a koncertre a templomok zsúfolásig megteltek hívekkel. Rehearsalban egy egyházi kórussal közösen adtunk elő holland dalt. Az utazási és ellátási költségeinket egyébként vendéglátóink fedezték.

De milyen repertoárral szerepelt az énekkar a tulipánok országában, hogy ekkora sikert arattak? Nos, mint a csoport vezetője, Petro Szokács kifejtette, kicsit át kellett fésülni a megszokott programot, és az ukrán népdalok mellett több egyházi éneket iktattak be: az Ave Mariat, az Alleluját és másokat.

A múlt hétvégén a hollandok immár nem először a művészeti kolledzsben jártak. Persze most sem jöttek üres kézzel. Elhozták az elkészült CD-t.

Fedák Anita

Forrás: Kárpáti Igaz Szó