Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

HERCEGSZÖLLŐS

Nehéz helyzetben a Forrás Nőegylet

Horvátország
2011. március 10.

Az egyesület idén ünnepli fennállásnak 10. évfordulóját.
Az idősek és magatehetetlen emberek gondozására hat embert tudott alkalmazni az egyesület, de március 1-jétől már csak ketten maradnak, mivel anyagi forrás híján nem foglalkoztathatnak több munkavállalót. (A két hölgyalkalmazottnak is lejár a szerződése április 30-án.)
A MEGYÉTŐL MÉG NEM KAPTAK VÁLASZT
Ahhoz, hogy a továbbiakban is elláthassák ezt a munkát, a megyének jóvá kellene hagynia az egyesület által támogatásra benyújtott projektet, amelyet még tavaly decemberben benyújtottak. A megyei illetékesektől azóta nem érkezett válasz. A nőegylet célja, hogy több munkavállaló alkalmazásával kiterjessze az idősgondozást több településre. Ha a járás minden településén alkalmazhatnának egy-egy embert, az egyesület tagjai több idős emberrel tudnának foglalkozni.
A Forrás Nőegyletnek nagy szüksége van a támogatásra.
Bauer Júlia már másfél éve segíti az idős emberek napi tevékenységének megszervezését, Csúzán és Vörösmarton 13 idős ember gondozását végzi.
Úgy érzem és tapasztalom, hogy nagy szüksége van az időseknek erre a szolgáltatásra. Van olyan idős ember, akire rajtam kívül senki sem nyitja rá az ajtót. Amellett, hogy otthonaikban segítek nekik, amiben csak tudok, kiváltom a gyógyszereiket, bevásárolok nekik. Nagyon fontosnak tartom a kommunikációt is, jólesik az embereknek, ha tudnak valakivel beszélgetni, ha elmondhatják valakinek a gondjaikat. Egy bizonyos idő után megnyíltak előttem, és már ők kezdeményezik a beszélgetést. Remélem, hogy a megyéhez benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesül és hogy a munkánkat ugyanilyen színvonalon folytatni tudjuk a jövőben is – mondta Júlia.
A csúzai Magyar Teréziát heti két alkalommal látogatja Júlia – és egyből megtalálták a közös hangot. Júliának könnyű dolga van Teréziánál, mivel a családja mellett Kuruc József is nagyon sokat segít.
Júlia egy éve jár hozzám. Sokszor alig tudom kivárni, hogy ideérjen. Meg lehet bízni benne, mindenben a segítségemre van, és nagyon szeretek vele beszélgetni – hallottuk Teréziától.
- Ha mindenki ekkora szeretettel, odaadással és ilyen önzetlenül végezné a munkáját, azt hiszem, nem ott tartana az ország, ahol jelenleg tart – tette hozzá.
V. S.