Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Bácskossuthfalva

Ne lopj, adok!

A bácskossuthfalvi virágkedvelők szeretnék széppé tenni a falut és megóvni a virágokat

Szerbia
2011. április 8.
Ne lopj, adok! A közelmúltban zajlott fásítási és faluszépítési munkaakción részt vettek a bácskossuthfalvi Írisz Virágkedvelők Egyesületének tagjai is. A szervezet alakulásáról és tevékenységeiről tavaly számoltunk be, de az idén bővült tagsággal és sok új ötlettel láttak neki a munkának. A munkaakció során például sziklakertet építettek és virágpalántákat ültettek. Az egyesület elnökétől, Bika Gizellától megtudtuk, hogy utolsó közgyűlésükön meghatározták a falu szépítésére vonatkozó tervet és ezt a helyi közösség tanácsának elnökével egyeztették. A munkát a muskátlik átültetésével kezdték, Gizella erről a következőket mondta:

– Először is átültettünk több, mint 100 vödör muskátlit, ami majdnem 300 tövet jelent. Ezek a hirdetőtáblákhoz és a kutakhoz kerültek. Az első idei munkaakciónkon 9-en voltunk, a legutóbbin pedig már 19-en. A második alkalommal egy sziklakertet építettünk a helyi közösség udvarában, a Föld napi munkaakción, ami április 16-án lesz, készíteni fogunk még egyet. Tervben van néhány nagyobb díszedény beültetése is, de ehhez előbb a helyi közösségnek meg kell venni a bokrokat és virágokat. Emellett vállaltuk, hogy magokat ültetünk és palántákat nevelünk, ezeket pedig kiültetjük.

Arra a kérdésünkre, hogy biztonságban vannak-e az utcára kiültetett virágok, az alábbi választ kaptuk:

– Köztudott, hogy nálunk a faluban elszaporodtak a lopások, mondhatni, rajtunk kívül is nagyon sok a „virágkedvelő” ember. Arra kérjük a lopni szándékozókat, hogy inkább forduljanak 50 tagunk közül bárkihez és ingyen kapnak palántát. Sok munkánk van ebben, és kár lenne tönkretenni.

Magyar Szó