Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

LASKÓ / KOPÁCS

Drávaszög régen és ma

Horvátország
2011. április 8.
Drávaszög régen és ma




Kopácson a helyi választmány termében, Laskón pedig a közösségi házban mutatta be a könyvet Sipos Zsivics Tünde szerkesztő. A két könyvbemutatót a Hercegszöllősi Mihály Magyar Ifjúsági Szervezet Triola együttese zenei aláfestéssel tette még színesebbé. A MESZ kiadói tevékenységének rövid ismertetése után a a Drávaszög régen és ma szerzőcsoportja is bemutatkozott a közönségnek.

Három fejezetből állt a bemutató, ugyanúgy, mint a könyv. Az első részben a drávaszögi általános tudnivalókat foglaltuk össze az olvasóknak, a második részben tizenegy település településtörténete olvasható Lábadi Károlynak köszönhetően, a harmadik részben pedig egy jövőképet mutatunk be, a Drávaszög jövőbeni lehetőségeire hívjuk fel a figyelmet, rámutatunk arra, hogy ezeket az értékeket miképpen lehetne felhasználni annak érdekében, hogy a fiatalok a szülőföldjükön maradjanak. Konkrétan a Drávaszög idegenforgalmi lehetőségeire hívtuk fel a figyelmet, s részletesen foglalkoztunk azzal, hogy a turisztikai adottságokat miként lehetne kihasználni.

Ez a könyv a vidék értékeit taglalja, a történelmi, múltbéli értékek mellett a természeti értékeket is bemutatja. Mindenképpen nagy előrelépés, hogy falvainkat egyre inkább felfedezik és látogatják a turisták, reméljük, hogy ehhez a kedvező tendenciához ez a könyv is hozzájárult. A könyv kétnyelvű, magyarul és horvátul íródott, hogy az idelátogató nem magyar ajkúak is olvashatják. Ezzel üzentünk mindenkinek, és tudattuk azt, hogy mi magyarok itt őshonosak vagyunk, és a multikulturális közösség részének tekintjük magunkat. Az a nép, amely nem ismeri és nem becsüli a múltját, annak jövője sincs
– nyilatkozta lapunknak a szerkesztő.

B. A.