Régiók
Események
2022. november
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

ESZÉK

Padlófelújítás a HMOM Központ tornatermében

Horvátország
2011. április 8.
Padlófelújítás a HMOM Központ tornatermében




Sója Dénes, a horvátországi magyarság parlamenti képviselője is a tanintézmény segítségére sietett, közbenjárásnak köszönhetően a horvát kormány 200 ezer kuna céltámogatást hagyott jóvá a HMOM Központ tornaterme padlózatának felújítására. 2010 szeptemberében a jóváhagyott összeget átutalták a tanintézménynek, ám kiderült, hogy a 200 ezer kuna nem elegendő a munkálatokra. Az első becslések 500 ezer kunára taksálták a padlófelújítást, ezért az eszéki önkormányzat saját felügyelő mérnökét bízta meg azzal, hogy felmérje a költségeket. A szakember szerint 370 ezer kunából oldható meg a projekt, ezért a hiányzó 170 ezer kunát Eszék város és Eszék-Baranya megye fele-fele részben biztosította az iskolának – Kucsera Bandi hathatós közbenjárásának köszönhetően.

A közbeszerzési pályázatra négy cég jelentkezett – a követelmények rendkívül magasak voltak, ezért jelentkeztek csak négyen a tenderre –, s a pályázatot végül az eszéki GOOOD nyerte el.
A munkálatokra azért kellett várni, mert nem volt könnyű előteremteni a költségkeretet.

Sajnos bebizonyosodott, hogy emberi tényező miatt szorul felújításra a padlózat. Amikor elkezdték felszedni a parkettát, azonnal észlelhettük, hogy az alsó konstrukciónak csaknem a fele szétrohadt. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy a tornateremet évekkel ezelőtt elönthette a víz. A napokban megtudtam, hogy 2006-ban – Kovácsevics Anna igazgatósága alatt – történt az eset, a technikai személyzet hibázott. Nyitva maradtak a vízcsapok a férfi öltözőben, és minden bizonnyal ez lehet az oka annak, hogy ilyen gyorsan tönkrement a padlózat alsó konstrukciója. Hozzá kell tenni, hogy ventilációs lehetősége sem volt a padlónak
– nyilatkozta Kucsera Bandi.

V. S.