Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Topolya

Munkaakció a Városi Parkban

Szombaton Topolyán

Szerbia
2011. április 15.
Munkaakció a Városi Parkban – Az Egyesült Nemzetek Szervezete április 22-ét a Föld nemzetközi napjává nyilvánította. Ez alkalommal Ban Ki Mun főtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a Föld – az egyetlen otthonunk – nagy nyomás alatt áll, és fenntartható környezeti alap nélkül kevés esélyünk lesz megvalósítani céljainkat, hogy csökkentsük a szegénységet és az éhséget, valamint hogy javítsunk az egészségügyi helyzeten és az emberek életkörülményein – mondta Húber Csaba, a topolyai Petőfi Sándor Cserkészcsapat parancsnoka, aki a szombat délutáni akció előtt a csapattagok figyelmét is felhívja a kiemelt gondolatokra.

– Ez a nap jó alkalmat nyújt arra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a kihívásokra, amelyekkel szembe kell néznie a bolygónknak és a rajta élő összes élőlénynek. Itt a különböző fajtájú és mértékű szennyezésre gondolok. Mindannyiunk érdeke, hogy globálisan gondolkodjunk, és helyi szinten cselekedjünk. Ez az eszme vezérelte a topolyai cserkészcsapatot is, amikor elhatározta, hogy részt vesz ebben a nemzetközi akcióban.

A parancsnok azt is elmondta, hogy a cserkészek minden évben aktívan kivették a részüket a tavaszi nagytakarításból, eddig elsősorban a tó környékén dolgoztak, az idén pedig a városi parkot szeretnék szebbé tenni. A körülbelül hatvan cserkészen kívül azok családtagjai is jelen lesznek a munkaakción, de bárkit szívesen látnak.

– Minden városban van egy park, a nyugalom oázisa, ahol közvetlenül a természetben tudunk lenni, friss levegőt szívhatunk, és gyermekeink biztonságban játszhatnak. Topolyának is van egy városi parkja, amely másodfokú országos védelem alatt áll. Sajnos nem mindenki vigyáz ennek a tisztaságára és szépségére. Ezúton nyilvános felhívást intézünk mindenkihez, akinek szívügye a topolyai városi park, hogy csatlakozzon parktisztítási akciónkhoz, amelyet április 16-án tartunk 15órai kezdettel. Várunk mindenkit, aki szeret sétálni, sportolni, madarakat megfigyelni vagy gyermekével játszani a játszótéren – mondta végül Húber Csaba.