Régiók
Események
2022. november
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Bácskertes

Elárvult kátyúk

Ezer árvácskát ültettek a faluba vezető út gödreibe

Szerbia
2011. április 28.
Elárvult kátyúk Megelégelték a bácskertesiek, hogy nem hozzák rendbe a faluba vezető utat, ezért kedden este árvácskákkal ültették be a kátyúkat. A települést a Zombor–Apatin főúttal összekötő aszfaltút katasztrofális állapotban van, a tengelytörő lyukakat egyszerűen képtelenség kikerülni. A bácskertesi helyi közösség titkára, Hodovány Attila szerint az út a fakitermelés következtében ment tönkre, a pótkocsis vontatók okozták a legnagyobb kárt. A Vajdaság Erdei közvállalat és az apatini Útigazgatóság kötött is egy megállapodást, hogy az erdőgazdaság részt vállal az útburkolati károk szanálásában, mindeddig viszont nem történt semmi.

A tétlenség miatti fölháborodásában Péter István, a Vajdasági Magyar Szövetség nyugat-bácskai szervezetének Apatin községi koordinátora – egyébként a bácskertesi HK tanácselnöke – kedden este több önkéntessel végigültette az általa adományozott ezer tő árvácskával a kátyúkat.

– A Kupuszinára (Bácskertes) vezető út ténylegesen elárvult, mintha nem lenne gazdája. Most, amikor szinte megfizethetetlen a személygépkocsik regisztrációs díja, az útkarbantartásra befolyó összegnek a nyomát sem látjuk. Nem akarunk petíciókat írni, fenyegetőzni vagy könyörögni, hanem békés, polgári megmozdulás keretében virággal hívjuk fel a figyelmet arra, hogy nem teszi a dolgát az, akinek az útkarbantartás a feladata – mondta Péter István.

Azt is hozzáfűzte, hogy szeretné, ha a bácskertesi kezdeményezés követőkre találna, és a térségben, Vajdaságban, vagy akár Szerbia egész területén is hasonló békés akciókkal jeleznék a polgárok, ha úgy érzik, elfeledkeztek róluk, vagy semmibe veszik igényeiket és követeléseiket.