Régiók
Események
2021. szeptember
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Kishegyes

Figyelj rá!

Kishegyesen figyelemfelhívó programsorozat zajlott a Föld napja jegyében

Szerbia
2011. május 5.
Figyelj rá! A Kishegyesi Ifjúsági Iroda és az Eco Enjoy Polgárok Egyesülete tavaly rendezett először közös Föld napi programot, ekkor egy kerékpártúrával próbálták felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Az idén a túra többnapos programsorozattá duzzadt, amely gazdag kínálattal várta az érdeklődőket. Az első program egy előadás volt április 19-én, melyet Puskás Valéria tartott az általános iskolások számára. Az előadás a Föld bolygóról és a Föld napjának megünnepléséről szólt, amit április 27-én egy újabb előadás követett, ez alkalommal a madarakról és a madárvilág megóvásáról.

Április 28-án zárult egy Facebbookon zajló, Föld-napi fotópályázat. A fotópályázat témájáról Sándor Istvánt, az ifjúsági iroda koordinátorát kérdeztük:

– A facebookon zajló fotópályázatunkra olyan képeket lehetett feltölteni, amelyek Kishegyest ábrázolják. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a fiatalok mire büszkék Kishegyesen és mit szégyenlenek. Kb. 40 kép érkezett be a pályázatra, ezek közül Csernik Tünde képe nyert, több mint 80 “lájkolással”. A nyereménye egy kirándulás lesz a Kopácsi-rétre – tudtuk meg Sándortól. Szintén 28-án került sor a Két keréken a községen át elnevezésű kerékpártúrára, amelyre a bácsfeketehegyi résztvevők a rossz idő miatt nem jöttek el. Az ifjúsági iroda koordinátora a következőket mondta a túráról:

– Birkaáztató esőben, kb. 20 fiatallal vágtunk neki a túrának. Csak a kishegyesi útszakaszon mentünk végig, mert a bácsfeketehegyiek lemondták a részvételt. A túra szalonnasütéssel zárult, a hozzávalót Bíró Ákos biztosította. A fiatalok elégedettek voltak, de tervezzük, hogy szebb időben megismételjük a biciklitúrát, ez alkalommal valóban az egész községen át.

Sándortól még azt is megtudtuk, hogy az április 29-ére tervezett Futás a Földért elnevezésű futóverseny a rossz idő miatt elmaradt, viszont aznap este vetítették az Ébresztő Film című filmet. A programsorozatot a tartományi jogalkotási és kisebbségügyi titkárság támogatta.


Magyar Szó