Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Topolya

A különbözőség szépsége

Nemzetközi filmfesztivált tartottak a Topolya melletti Pannónián

Szerbia
2011. május 24.
Pannónia csodálatos környezete és az ott található Fernbach-kastély a hétvégén ideális helyszínt biztosított a Profest 2011-nek, a Duna menti térség alkotóinak második fesztiváljához. A rangos rendezvényt Bojan Pajtić, a tartományi kormány elnöke nyitotta meg. A fesztiválra 12 országból összesen 196 pályamű érkezett, melyeket nemzetközi zsűri bírált el tévés és rádiós kategóriában.

Az idei Profest témája A különbözőség szépsége volt, az esemény ötletgazdája és szervezője pedig a topolyai Trend RTV volt. A fesztivál megnyitóján először a médiaház igazgatója és tulajdonosa, Rajko Vulin szólt a közönséghez, majd Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház elnöke köszöntötte a vendégeket Vajdaság hivatalos nyelvein. A fesztivált Bojan Pajtić nyitotta meg. A megnyitó tűzijátékkal zárult, a fesztivál pedig szombaton délelőtt folyatódott, a 12-12 legjobb pályamű bemutatásával. Az idén két kategóriában 196 munka érkezett, amit a fesztivál nemzetközi zsűrije bírált el, élén Milan Obrenov filmművésszel. Tévés kategóriában félóránál rövidebb riportokkal lehetett nevezni, a rádiósoknak pedig legfeljebb 15 perces riportot kellett készíteniük. Szerbián kívül Szlovéniából, Horvátországból, Bosznia és Hercegovinából, Montenegróból, Macedóniából, Ukrajnából, Romániából, Szlovákiából, Csehországból, Magyarországról és Bulgáriából érkeztek pályaművek.

Az esemény szombat este zárult, amikor Ana Tomanova Makanova tartományi tájékoztatási titkár átadta a legjobb filmeknek járó díjakat. Tévés kategóriában Csubrilo Zoltán (Magyarkanizsa) Még oda nem ér az idő című filmje lett az első, a második Natalka Fitsych (Ukrajna) alkotása lett, a harmadik helyet pedig Fekete Csilla (Magyarország) Füttyvadász című filmje érdemelte ki. Rádiós kategóriában Dragana Ivanović (Bosznia és Hercegovina) Az én falum – Baljvine című riportja nyert, a második Boštjan Najžar (Szlovénia) lett, a harmadik pedig Branko Vučković alkotása. A fesztivál nyereményalapja félmillió dinár volt, a Profest 2011 fővédnökségét pedig a vajdasági kormány látta el.