Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Köszöntő

Tisztelt Látogató!


Örömömre szolgál, hogy üdvözölhetem az emagyar.net portálon, a Magyar-magyar Platform kommunikációs felületén.

A magyar kormányzatban a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium feladata az információs szakadék felszámolásának és a külhoni magyar közösségek információs társadalmi megerősödésének elősegítése.

Ezért a Szülőföldön az információs társadalomba keretprogram folytatása révén a Minisztérium elősegíti a magyar-magyar gazdasági és szakmai együttműködés kiterjesztését, és a magyarság versenyképességének fokozását.

A Magyar-magyar Platform fő elemei:

(1) kommunikációs és kapcsolattartási rendszer a magyar közösségi helyek, az eRegio Hálózat pontjainak bázisán,

(2) közös virtuális felület, a digitális közvetítő csatornaként és tudásbázisként funkcionáló emagyar.net portál, valamint

(3) hagyományos partnerségi, együttműködési forma az érintett intézmények, szervezetek összefogásában.

A Platform fő elemeinek kidolgozásával és a Szabadkai Nyilatkozat elfogadásával a magyar-magyar kapcsolatokban rejlő lehetőségek kiaknázásának új folyamatát indítjuk meg.

A szabadkai INNOVA 2008 Konferencia újabb mérföldköve a magyarság megújuló nemzetközi összefogásának, amely megszilárdítja a magyar közösségek egymással való kötődését, és növeli a magyar nemzet súlyát Európában és a világban.

A magyarországi és határon túli partnereinkkel végzett munkánk csak akkor lehet sikeres, ha a Magyar-magyar Platform olyan valódi digitális közösségi térré válik, amelyet maguk az érintettek formálnak.

Arra szeretném biztatni a portál látogatóit, hogy éljenek a Platform nyújtotta lehetőségekkel, és vegyenek részt a Platform alakításában, folyamatos fejlesztésében.


Dr. Csepeli György
közpolitikai igazgató
Gazdasági és Közlekedési Minisztérium



----------

Kovács Kálmán köszöntője

2006

Kedves Látogató!

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium határozott törekvése, hogy az információs társadalom széles körű elterjesztésével és kiépítésével megkönnyítse és előmozdítsa az ország és a magyarság felzárkózását a XXI. század sikeres társadalmai sorába. E cél érdekében indítottuk el „Szülőföldön az információs társadalomba” keretprogramunkat, mely során számos határon túli magyar iskola, önkormányzat és egyéb intézmény jutott informatikai eszközökhöz, berendezésekhez, internet-eléréshez. Programjaink határon túli magyar közösségi helyek létrehozását, illetve azok közösségfejlesztő hálózattá alakítását, az eMagyar Háló kiépítését célozzák. Célunk, hogy az eMagyar Háló minőségi és hasznos kulturális, oktatási, kereskedelmi és turisztikai információbázisként működjön.

Az elektronikusan elérhető információbázis mellett elkészült a határon túl élő magyarok Informatikai Kézikönyve is. E kiadvány bemutatja mindazokat a megállapodásokat, stratégiai elképzeléseket és fejlesztési programokat, amelyek a fenti közös törekvésünk megvalósítását váltják valóra.

Most pedig különös öröm számomra, hogy elindulhat az eMagyar pontok internetes portálja, amely a kor kihívásaihoz méltóan naponta frissülő tartalommal és interaktívan segíti ugyanebben a témában az érdeklődőket a világ bármely részén.

Használják sikerrel és segítsenek ötleteikkel, hogy a http://www.emagyar.net címen letölthető oldalak még több információt és még hasznosabb tartalmakat közvetíthessenek!

Kovács Kálmán
informatikai és hírközlési miniszter