Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Gyakran ismételt kérdések

Az eMagyar portálon található tartalmak folyamatosan bővülnek. Amennyiben kérdésére az alábbiakban nem talál választ, a fórumban regisztrálás után felteheti azt a szerkesztőknek. A szélesebb körű érdeklődésre számot tartó kérdések –a rájuk adott válaszokkal együtt – bekerülnek a Gyakran Ismételt Kérdések szekcióban.

Mi a Ma-ITT?

2003. november 14-én Nagyváradon az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, a Külügyminisztérium, a Határon Túli Magyarok Hivatala és a határon túli magyar szervezetek tagjai megvitatták a magyarság információs társadalomba történő bekapcsolódásának koncepcióját (Nagyváradi Célok). A végrehajtás folyamatos áttekintése céljából megalakították a Magyarság az Információs Társadalomért Testületet (a továbbiakban Ma-ITT). A végrehajtás operatív testülete a Stratégiai Irányító Bizottság, ahol a közös stratégiáról, a programokról és a támogatásokról születnek döntések.

Miért jött létre az eMagyar portál?

Az eMagyar Portál minden eMagyar ponton elhelyezett számítógép böngészőjének kezdőoldala. Funkciója egy megbízható internetes "kikötő" biztosítása az eMagyar pontok látogatói számára, amely segítséget nyújt a világháló megismerésében, és hasznos, szórakoztató tartalmakat kínál. A világ összmagyarságára, valamint a helyi intézményekre és kezdeményezésekre vonatkozó információk, és az interakció biztosítása révén közösségépítő szerepet tölt be. A portál ugyanakkor biztosítja a különböző településeken lévő eMagyar pontok üzemeltetőinek egymással, valamint a projekt finanszírozóival, lebonyolítóival való kommunikációját.

Ki határozza meg, hogy mi kerül a portálra?

Az eMagyar portál adatokkal való feltöltését a határon túli szervezetek közvetlen delegálása alapján a Szerkesztő Bizottság végzi. Az egyes régiók felelős szerkesztőinek itt üzenhet.