Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Zenta

A zentai bamakósok ismét szerencsét próbálnak

Jövőre ismét indul egy zentai csapat a Budapest–Bamako (B2) elnevezésű ralifutamon

Szerbia
2011. május 31.
A zentai bamakósok ismét szerencsét próbálnak A mind népszerűbb Budapest–Bamako-futamnak 2010-ben már voltak zentai résztvevői. Akkor az Aleksandar Svilar, Lučić Viktor és Somorai Csaba alkotta csapat Afrika kapujáig, a marokkói országhatárig jutott el egy régi mentőautóval, de onnan kénytelenek voltak visszafordulni, mivel az arab ország határszervei nem engedték be őket az ország területére. Aleksandar Svilar és Somorai Csaba azonban nem hagyja annyiban a dolgot, jövőre ismét részt szándékoznak venni a 2012. január 13-án Budapestről elrajtoló „flúgos futamon”.

– Tavaly még kissé naivan vágtunk neki ennek az útnak, azóta viszont már rengeteg tapasztalatot szereztünk, kezdve attól, hogy mit kell megvásárolnunk az úthoz, egészen a pénzspórolás különféle módozataiig. Most már tudjuk, miket nem szabad előre kifizetnünk, és azt is, melyik utakon is közlekedjünk – mesélte Somorai Csaba, akivel az elmúlt hétvégén, a zentai Zen klubban megrendezett adománygyűjtő napon beszélgettünk a vállalkozásukról. A fiatalember elmondta azt is, hogy a tavalyi útról is számos felszerelésük megmaradt, amit jövőre fel tudnak majd használni. A zentai csapat ezúttal egy 1973-as Ford Escorttal szándékozik nekivágni a több mint kilencezer kilométeres távnak. Somorai Csabától megtudtuk azt is, hogy már néhány támogatót is sikerült szerezniük a nem mindennapos túrához. Eddig a többi között a zentai önkormányzat, a Községi Idegenforgalmi Szervezet, a zentai TE-TO Cukorgyár Rt., a Visa-prom, a Zen klub, a Horoscoop vállalat és a No Limit Rádió nyújtott segítséget a csapatnak, de természetesen további segítségre is szükségük lesz ahhoz, hogy indulni tudjanak a futamon. Mindazok, akik segíteni szeretnének nekik, a 063/54-12-80-as (Aleksandar Svilar) vagy a 063/577-704-es (Somorai Csaba) mobilszámon vehetik fel a kapcsolatot az indulókkal. A támogatóknak természetesen reklámozási lehetőséget is nyújtanak.

A Budapest–Bamako-futamot 2012-ben már hetedik alkalommal rendezik meg. A verseny, túra és spirit kategóriában induló autósoknak és motorosoknak ezúttal 9334 kilométert kell megtenniük Európán, Marokkón, a Nyugat-Szaharán, Gambián, Szenegálon, Mauritánián és Malin keresztül Bissauig, a világ ötödik legszegényebb államának számító Bissau-Guiena fővárosáig. A két zentai fiatalember egyébként a B2 úgynevezett spirit, azaz a harminc évnél idősebb, kétkerék-meghajtású személygépkocsikat, mentő- és tűzoltóautókat felvonultató kategóriában indulna. Tavaly ugyanebben a „szabad stílusban” egy Fityó, azaz Zastava 750-es és egy Polski Fiat is sikeresen vette az akadályt, és végigment a távon.


Horváth Zsolt