Régiók
Események
2024. május
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Gördeszkapark a Limanon

Szerbia
2010. június 22.
Gördeszkapark a Limanon Szombaton koradélután megnyílt a limani parkban épített gödeszkapark. Az 1200 négyzetméteren kiépített gyakorlópályán 15, deszkákból ácsolt domborzati elemen gyakorolhatnak a skateboard kedvelői és nagymesterei. A beruházásra csaknem 25 millió dinárt fordítottak a városi költségvetésből.

A szombati megnyitón megjelent Igor Pavličić polgármester gyermekeivel, elmondta, hogy Újvidéken végre megnyílt egy olyan poligon, ahol nemcsak a „skaterek”, hanem a görkorcsolya és az akrobatikus biciklizés kedvelői is zavartalanul gyakorolhatnak, ilyen terepek más nagyvárosokban is léteznek. A parkot a legkorszerűbb, szigorú szabványok szerint építették meg, figyelembe vették a sport kedvelőinek javaslatait, mindenekelőtt a biztonságra ügyeltek, ezért videofelügyelő rendszerrel is felszerelték. A polgármester szerint az új létesítménynek nagy szerep jut majd Újvidék idegenforgalmának bővítésében is, azaz sok Szerbia más városaiban élő és külföldi fiatalt is idevonz majd.

A szombati megnyitó keretében gördeszka, görkorcsolya- és kerékpárügyességi revüt is láthattunk, ezen a szerbiai versenyzőkön kívül részt vettek horvát, bosnyák, német és francia fiatalok is. Jelen volt a niši önkormányzat illetékese is, ott is egy hasonló skate-park építését tervezik.

Az újvidéki skaterek immár egy évtizede kérik a várost, hogy építsenek számukra célpályát. Mostanáig leginkább a Szerb Nemzeti Színház előtti platón gyülekeztek, ott a lépcsők konfigurációja lehetővé teszi a gördeszkás ugrabugrálást, de ez természetesen közel sem olyan, mint egy igazi, a rendeltetésnek megfelelően kiépített domborzati elemekből álló terep. A márványlépcsőn megcsúszni is egészen másmilyen, mint a deszkaemelvényen elesni. Az új skate-park – felszereltségét és kínálatát tekintve – nemcsak Szerbiában, hanem a környező országokban is az egyik legjobbnak számít.