Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

SZENTLÁSZLÓ

Szentlászlóiak jártak a szentlászlói Kukoricás Napon

Horvátország
2011. október 20.
Szentlászlóiak jártak a szentlászlói Kukoricás Napon


A vendégek kedvükre válogathattak a színes programokból, többek között a horvátországi Szentlászló magyar művelődési egyesületének színi előadását is megtekinthették.
Szent László király szobrának és a világháborús emlékművek megkoszorúzásával vette kezdetét az ünnepi műsor. A délelőtti szentmise után kiállítás nyílt a Csuhémúzeumban, majd a helyi kistermelők és kézművesek terményeiből, termékeiből vásárolhattak az érdeklődők. A gyermekek játszóházban, kézműves foglalkozásokon és csuhébemutatókon vehettek részt. Az ínyencek kukoricás ételeket is kóstolhattak. A délután folyamán kultúrműsort, barátságos labdarúgó mérkőzéseket, népi sportjátékokat és ügyességi versenyeket láthattak az érdeklődők.
A horvátországi Szentlászló küldöttségét a Petőfi Sándor MKE, az öregfiú labdarúgócsapat, a nyugdíjas klub és még néhány egyesület tagjai – mintegy hetvenen – alkották. A magyarországi Szentlászló meghívását idén is örömmel fogadták, sőt a járási magyar kisebbségi önkormányzat elnöke, Bocka Szilvia vezette csapatnak első alkalommal volt tagja Matija Greif, az Ernesztini Járás elöljárója.
A két Szentlászló együttműködése hosszú évekre vezethető vissza, a két településnek együttműködési megállapodása is van, és a szentlászlóiak szívesen látogatnak el egymáshoz.
A két település focicsapatának öszszecsapása igazi gólszüretet hozott, a vendégek parádés játék után 8:3-ra nyertek. Az esti órákban a kultúrműsor második felvonására került sor a sportcsarnokban. A szentlászlóiak harmadik fellépése is osztatlan sikert aratott a szépszámú közönség soraiban.

F. R.