Régiók
Események
2024. május
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

VÖRÖSMART

Évszázados jubileumot ünnepeltek

Horvátország
2010. október 1.
Évszázados jubileumot ünnepeltek Az évszázados évfordulóról a Sárkány LC rendezvények sorával emlékezik meg. Szeptember 26-án, vasárnap alkalmi ünnepség keretében a klub tagjai és vendégeik megünnepelték a jelentős jubileumot.

Csörgits József, a vörösmarti labdarúgó egyesület elnöke számolt be lapunknak az eseményről.

- Három éven keresztül fogunk ünnepelni. Általában a sport, a labdarúgás középpontjában a küzdelem áll, az ünnepléssel kevesebbet foglalkozunk. Mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert olyan elődeink voltak, mint Lecher Franci és Gál József, és köszönet mindazok az embereknek, akik egy évszázada meghonosították a labdarúgást Vörösmarton. Vasárnap az öregfiúk csapata a villányiakat látta vendégül, akikkel a háború előtt is sokszor megmérkőztek. A kispályán lejátszott mérkőzés szép emlékeket idézett fel bennünk, sokáig tartott a barátkozás. Villányi barátaink megtekintették csapatunk bajnoki mérkőzését a baranyaszentisvániakkal. Egy méreteiben szerény réztábla felavatásával emlékeztünk meg azokról a vörösmarti Sárkány LC azon tagjairól, akik már nincsenek közöttünk.

- Az emléktábla leleplezését követően a pélmonostori labdarúgó szövetség elnöke átadta csapatkapitányunknak a tavalyi idényben szerzett első helyért járó serleget. A fociklub évek óta baráti kapcsolatokat ápol a Budapesti Honvéd Baráti Társasággal, ők egy serleggel ajándékozták meg egyesületünket a jubileum alkalmából, a Horvát Labdarúgó Szövetségtől pedig emlékplakettet kaptunk. Az ünnepi hangulatot tovább fokozta az, hogy csapatunk győzelemmel vette ezt a fordulót.

- A 100. évforduló alkalmából az egyesület köszönő oklevelet adott át a Horvát Labdarúgó Szövetség képviselőjének és Verner Józsefnek - mondta Csörgits József.