Régiók
Események
2024. május
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Adventi hangverseny Bécsben

Horvátország
2010. december 23.
Adventi hangverseny Bécsben


A műsorban Caccini, Esterházy, Mozart, Bárdos, Franck művei és magyar karácsonyi énekek hangzottak el. A hangversenyt követő szeretetvacsora jó alkalom volt arra, hogy a Népkör elnöke, Farkas Tivadar köszönetet mondjon Karvanszky Mónika lelkésznek, a vendégszereplés szervezőjének, Tripolszki Márta alelnök pedig dr. Smuk Andrásnak, az Európa-Club elnökének és Pusztai Csaba elnökségi tagnak az eszéki és a bécsi magyarok közötti kapcsolat megalapozásáért.

A kórus szombat hajnalban busszal indult a bécsi bemutatkozásra, és az éjszakai órákban kerekedett hóvihar ellenére is szerencsésen megérkezett az osztrák fővárosba. A délutánt a város peremén épült hatalmas bevásárlóközpontban, a SCS-ben töltöttük, ahol a karácsonyi ajándékok beszerzése után megebédeltünk. Este a 20 fős csoportnak alkalma volt a híres bécsi városháza előtti adventi vásár forgatagában megkóstolni a méltán híres sült kolbászt és a testet-lelket melengető forralt bort. A hangulat tetőfokán a népdalaink és a magyar nóták is előkerültek a "tarsolyokból", csak a kalapot felejtettük el kirakni. Pedig hát pénzre nagy szüksége lenne az egyesületnek. A bécsi út költségeit Sója Dénes parlamenti képviselőnk 3 ezer kunás és Tripolszki Márta 2 ezer kunás támogatásának köszönhetően tudta fedezni a Népkör.

Pusztai Csaba vezetésével rövid városnézésen is részt vettünk. Megtekintettük Bécs történelmi városközpontját alkalmi útvezetőnk kalauzolásával. Városnéző utunk során megcsodálhattuk Bécs mértékletes, ám mégis pazar ünnepi kivilágítását, majd a késő esti órákban jól esett a 16. kerületi domboldalt díszítő ötcsillagos szállodához tartozó Hostelben álomra hajtani a fejünket. A finom és kiadós reggelit követően a szálloda vezetői termet biztosítottak a kórus délelőtti próbájához. Bécs történelmi városközpontjának szemrevételezése után indulhattunk a gépjárművel igen nehezen megközelíthető I. Kerületbe.
Biztosak lehetünk abban, hogy az Eszéken kezdődött barátságnak lesz még folytatása. A bécsi vendégszereplés szép jutalom és elismerés is volt egyben a fennállásának 25. évfordulóját jövőre ünneplő vegyes karnak.

ERGO