Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

VÖRÖSMART

Tisztújító közgyűlés a kultúregyesületben

Horvátország
2011. január 20.
Tisztújító közgyűlés a kultúregyesületben

Az elnöki beszámolóban elhangzott, hogy az egyesület igen eredményes évet tudhat maga mögött, a kórus tavaly kiváló eredményeket jegyzett, s fennállása óta az egyik legsikeresebb évet zárta. Bisztricán Hajnalka kiemelte, hogy a Magyar Házban heti rendszerességgel tartják a próbákat az egyesület szekciói, majd megköszönte az elmúlt négy év munkáját a vezetőségi tagoknak, a kultúregyesület tagjainak és mindazoknak, aki hozzájárultak a közösség sikereihez. Az elnök a hála és köszönet meleg hangján köszönte meg a Magyar Egyesületek Szövetségének, hogy az ernyőszervezet védőszárnyai alá vette a vörösmarti kultúregyesületet, és a Hercegszöllősi járásnak a segítőkészségét. Az egyesület köszönettel tartozik a Hercegszöllősi Járás Magyar Kisebbségi Tanácsának is, hiszen ennek a testületnek köszönhetően sikerült bebútorozni a Magyar Házat, továbbá a horvát kormány Kisebbségi Hivatalának.
A pénztári beszámoló elfogadása után a közgyűlés fölmentette a négy évvel ezelőtt választott vezetőséget, majd megválasztotta az újat. Az egyesület elnöke ismét Bisztricán Hajnalka lett, alelnöknek ifj. Varga Ferencet, titkárnak Varga Sándort, pénztáros-könyvelőnek pedig Hafner Máriát választották. Az egyesület legfelsőbb szerve az elnökség kibővítéséról is döntött.
- Az elmúlt években a kórus magas szintre fejlődött, az utóbbi években több szakcsoportot is be tudtunk indítani, köztük a színjátszó szekciót és a tánccsoportot is. Tavaly a nyár elején vehettük birtokunkba a Magyar Házat, akkor még üres volt az épület, de az adományokból igen otthonossá varázsoltuk. Az idei évben nagyobb kiadásokkal kell számolnia az egyesületnek, mivel a Magyar Ház átadása előtt a kultúrotthonban próbáltunk - nyilatkozta lapunknak a régi-új elnök.

A közgyűlés elfogadta a József Attila Kultúregyesület 2011. évi munkatervét.
A tisztújító közgyűlés után a jelenlevők közös vacsora vette kezdetét, mivel aznap délelőtt a Magyar Házban hagyományőrző disznóvágásra került sor, mi sem volt természetesebb annál, hogy disznótoros vacsorát tálaltak fel. A hagyományoknak megfelelően vacsorázás közben megjelentek a vidám maszkák is, majd hajnalig tartó táncest vette kezdetét. A zenét Keresztes József szolgáltatta.

B. A.