Régiók
Események
2024. május
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Az egészséges környezetért

Szabadkán megnyílt Vajdaság első Regionális Aarhus Központja

Szerbia
2011. március 5.
Az egészséges környezetért Tegnap Szabadkán a Szabadegyetem épületében megnyílt az ország második Regionális Aarhus Központja. Vajdaságban ez az első ilyen regionális központ, amely segíti az információkhoz való hozzáférést, környezetvédelemmel kapcsolatos szakirodalmi könyvtára van, segíti a nyilvánosság részvételét a környezetvédelemmel kapcsolatos döntések meghozatalában. A központ tegnapi ünnepélyes megnyitóján jelen volt Miladin Avramov, a környezetvédelmi minisztérium államtitkára, aki hangsúlyozta, az Aarhus-egyezményt 2009-ben ratifikálta Szerbia, a környezetvédelmi minisztérium ajtaja pedig minden pillanatban nyitva áll az érdeklődő polgárok előtt. Ezt bizonyítja honlapjuk is, amelyen minden információ hozzáférhető.

Az Aarhus Központok megnyitását Kelet-Európában az EBESZ támogatja, a szerbiai misszió vezetője, Thomas Moore elmondta, hogy a szabadkai központ feladata a környezetvédelemmel kapcsolatos hiányosságokra való figyelemfelhívás is, hiszen Vajdaságban több mint 300 szennyezett vízfelület van.

Dr. Slobodan Puzović tartományi környezetvédelmi titkár kiemelte, a gyakorlatban egyáltalán nem könnyű nyitottnak lenni, a legnehezebb közös nevezőre jutni és a közös érdekeket a gyakorlatban is megvalósítani.

A szabadkai Aarhus Központ a Szabadegyetem II.-es bejáratánál érhető el, munkanapokon 10-től 16 óráig. A honlapon, http://www.aarhussu.rs megtalálhatók a központ tevékenységei, a környezetünk állapotával kapcsolatos elemzések, hírlevelek, útmutatók a környezettel kapcsolatos adatokhoz való hozzáféréshez. Szolgáltatásaikat bárki igénybe veheti, minden környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésre válaszolnak.