Régiók
Események
2024. május
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Burgenlandi magyar ORF

Adj´ Isten magyarok

müsor július 13-án

Ausztria
2008. július 16.
"Adj´Isten magyarok" műsorunkban ellátogatunk a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület 40-ik jubileumára. Mulatságot tartott a bécsi Délibáb egyesület, valamint Mecsérre utazunk a Ladikos fesztiválra.

40 éves a BMKE


40 éves jubileumi ünnepségre hívott a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület. Szombaton, június 14-én nagyszabású rendezvényen, egykori alapító tagokkal, helyi és tartományi politikusokkal valamint az egyesület néptánc-, népzenei- és gyermekcsoportjaival közösen emlékeztek az elmúlt 40 évre.

Mulatott a Délibáb


Nemcsak a burgenlandi magyaroknak volt mulatnivalójuk, ugynanis május végén a bécsi Délibáb Kultúregyesület és a Szociáldemokraták helyi szervezete is szórakozni hívta a néptáncrajongókat az Első Hietzingi Mulatságra.

Bécsi Magyar Amatőr Színtársulat


Az elmúlt években Bécsben nemcsak a hagyományos magyar kultúra újjáéledése volt tapasztalható, hanem a városban lakó fiatal magyarok körében is kialakult egy nagyon élénk kultúrális élet. A legszínvonalasabb kezdeményezések közé tartozik a nemrég alakult Bécsi Magyar Amatőr Színtársulat Bécs K.V. és a GodArt Táncszínház, amelyek együtt tartottak bemutatót a bécsi Theater Brettben.

Magyar napok St. Pöltenben


Az elmúlt években egyre több magyar telepedett le Alsóausztria tartományi fővárosában, Sankt Pöltenben. 2006-ban létrehoztak egy kis helyi magyar egyesületet, és május utolsó hetében egy kis magyar kultúrfesztiválon mutatkoztak be a városnak.

Ladikos fesztivál Mecséren


Következő ripotunkkal a szigetközi Mecsér községbe látogatunk, ahol július eleján már harmadik alkalommal tartották az úgynevezett Ladikos Fesztivált, amely az elmúlt években régiónk egyik leghangulatosabb népzenei és néptánctalálkozójává vált

forrás: volksgruppen.orf.at/magyarok