Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Buda Györgyöt

Ez a kitüntetés motiválni fog a továbbiakban is

Csípős nyelv

Ausztria
2008. november 25.
Ez a kitüntetés motiválni fog a továbbiakban is

Szinvonalas tevékenység


"Ez a kitüntetés nagyon kedvezöen ért és motiválni fog a továbbiakban is, mert pályafutásomat még korán sem akarom befejezni", igy szól Buda György a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett müfordító.
http://vgarchiv.orf.at/austria/vg[...]

Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje

Az ismert müfordítót, Buda Györgyöt a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki az eddigi magas szinvonalu tevékenysége miatt hétfőn a bécsi Magyar Nagykövetségen. "Ez a legmagasabb kitüntetés, amelyet egy polgári foglálkozás magasszintü gyakorlásááért Magyarországon adományoz a köztársasági elnök", mondja Fónagy Zoltán, a Collegium Hungaricum elnöke, aki ezen a különleges napon részt vett az ünneplésen. Nem csak Kertész Imre és Eszterházy Péter müveit ültette át németre, valamint számos más fiatal iró müvét is forditotta. "Egy jó fordítás az egy saját müszak", említi meg Echerer Mercédesz, az ismert osztrák szinésznö.

Buda György


Buda György 1945-ben született Németországban, Hutthurmban. 1956-ig Magyarországon élt, majd aztán geológiát tanult a Bécsi Tudományegyetemen, ahol a szinkrontolmácsidiplomát is megszerezte. Jelenleg tolmácsként dolgozik, tagja az Universitas osztrák tolmács- és fordítószövetségnek, az irodalmi művek fordítóközösségének, a bemondók és színészek érdekvédelmi egyletének és a magyar Műfordítók Egyesületének.

forrás Réka Tercza, Volksgruppenredaktion 1476