Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Csípős nyelv

Az idei év sikerei

A magyar kultúregyesületek év végi visszatekintése

Ausztria
2008. december 13.
"A 2008-as év a magyar egyesületeknek és a Csúcsszervezetnek kiválló volt", így Steip Ferenc, az Ausztriai Független Magyar Kultúregyesületek Csúcsszervezetének elnöke.

A magyar kultúregyesületek év végi visszatekintése


Hamarosan véget ér ez az év és ideje számvetést készíteni, mi is történt az elmúlt tizenkét hónapban a kultúregyesületeken belül. Csípös nyelv riportot készített Hofer Józseffel, a Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület elnökével, Plank Józseffel a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület elnökével és Steip Ferenccel, az Ausztriai Független Magyar Kultúregyesületek Csúcsszervezetének elnökével.

Kultúra és ünnepségek


A Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület egy sikeres bállal nyitotta meg az idei évet. Márciusban Kozina Sándor, a kiváló táj- és arcképfestő 200. születésnapjára emlékezett az egyesület és kiállitást rendezett a müvész képeiböl. Steip Ferenc szerint a Délibáb Gálaest volt az egyik legnagyobb sikert kiváltó esemény ebben az évben, ahol a Bécsi Magyar Kultúregyesület Délibáb Néptáncegyüttese ünnepelte fennállásának 60-ik évfordulóját.

A közös nevezö reménye


"Magyarországon a politikában nincs béke. A kultúrában is hasonló a helyzet", mondja Hofer. A magyar kultúregyesületeken belül is vannak problémák. Ezt megoldandó hívott meg Hofer számos kultúregyesületi elnököt Felsöpulyára, hogy békekonferenciát tartsanak. "Sikerült egy félkompromisszum", mondja Hofer. A konferenciát a jövö évben újra megtartják a siker reményében.

Forrás: Réka Tercza, Népcsoportszerkesztőség 1476