Régiók
Események
2024. május
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Ingyen tárlatok Udvarhelyen

Románia
2010. július 1.
Három időszakos tárlat és két állandó kiállítás ingyenes látogatása szerepel a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum kísérleti jellegű kínálatában.
„Az esemény apropójául az egyébként július végéig látogatható, Mária-tisztelet Erdélyben című egyházművészeti kiállítás tematikája szolgál, ezért Sarlós Boldogasszony napjára, július 2-ra időzítettük a bérmentes tárlatlátogatást” – magyarázta lapunknak Miklós Zoltán muzeológus. Az igen értékes műtárgyakat felvonultató kiállítás, a Mária-tisztelet tárgyi emlékeire fókuszál.
Így a Haáz Rezső Múzeumban az elmúlt hat és fél évszázad során Erdélyben fennmaradt Mária-szobrok és Mária-képek láthatók időrendbe sorolva és témák szerint csoportosítva. Miklós Zoltán arról is tájékoztatott, hogy a meghívó a múzeum összes állandó és időszakos rendezvényére érvényes, így az említett egyházművészeti kiállítás mellett megtekinthető a Bronzkori népek és vizigótok Székelyudvarhely határában című reprezentatív régészeti bemutató és a Vásári portékák című időszakos néprajzi tárlat is, ez utóbbi harminckilenc korondi fazekasmester munkáit mutatja be, és érdekessége, hogy lejártával, július 18-a után megvásárolhatók az ott kiállított tárgyak. Ezeken kívül a múzeum két állandó tárlatára is meghívnak: a Székelyudvarhely művelődéstörténete, és a Székelyföld virágai című kiállításokra.
„Ezt egy plusz motivációnak szánjuk a potenciális látogatóknak, ugyanakkor arra számítunk, hogy az olyanoknak is csábító lehet ez a nyílt nap, akik eddig nem igazán érdeklődtek a múzeum és az itt történtek iránt. Bár egy-egy jelentősebb, érdekesebb tárlatunkat több ezren is megtekintik, így próbálunk még nagyobb népszerűséget elérni. Legyen ez egyfajta figyelemfelkeltés is egyben, hogy itt egy látogatóbarát múzeum várja a betoppanót. Amennyiben eredményes lesz az úgynevezett akciónk, akkor mindenképp lesznek még hasonló napok”– összegzett a muzeológus.


Új Magyar Szó