Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Sorakoznak a rock katonái

Románia
2010. július 6.
„Azt még megsaccolni sem tudom, hogy hány érdeklődő lesz az idei rockmaratonon, már csak azért sem, mert bár nagyon erős a fellépők felhozatala, de minden bizonnyal a gazdasági válság hatása itt is érezhető lesz” – nyilatkozta lapunknak Orosz Pál Levente szervező, aki mindettől függetlenül többezres tömegre számít.
Öt napig dübörög a rock
A szervezők bevallása szerint a júlus 6-a és 11-e közötti rendezvény első, úgynevezett nulladik napján még a bemelegítésé a főszerep, a ráhangolódást egy szabadtéri ingyenes buli biztosítja. Aztán holnaptól szombatig, délután négy órától (szombaton kivételesen kettőtől) hajnalig szinte megállás nélkül dübörög majd a rock a szejkei domboldalon.
Az idei esemény egyik legjobban várt fellépője minden bizonnyal a Tankcsapda lesz, de várhatóan ugyanolyan örömteljes fogadtatásban részesül majd Hobo, a Kárpátia, a Kalapács, a Superbutt, a Nevergreen, a Dalriada, az Agregator, az AB-CD vagy a finn Korpiklaani is. Közel negyven csapatot várnak a szejkefürdői színpadra, ahol a régi motorosok, nagyágyúk mellett, fiatal tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.
Nyoma sem marad a bulinak
„Természetesen fokozottan vigyázunk a környezetre, a hétvégén már megtakarítottuk a völgyet, a bulik utána ismét nagyszabású tisztogatást tervezünk. Sőt, mint minden évben idén is fűmaggal szórjuk be majd a kitaposott területet” – összegzett a szervező.
A sátorozás ingyenes, a rendezvény ideje alatt pedig non-stop büfék állnak a „rockmaratonozók” rendelkezésére. A körülmények egyébként megfelelőek, hisz egy nagyméretű sátor óvja a résztvevőket az esetleges esőtől vagy napsütéstől.
Kilencedszer hívják össze a rockereket
Az első rockmaratont 2002 augusztusában szervezték, amely már akkor olyan nagy nevekkel startolt, mint például az újjáéledt P. Box, a magyar punkzene őskövülete, az Auróra, a Tűzkerék, a Kalapács, a Replika, a Nevergreen vagy az olyan tribute – bandák, mint az Iron Maidnem vagy a mély bíbor árnyékában játszó Cry Free.
Az elején mindössze háromnapos rockfesztivál azóta már ötnapossá nőtte ki magát, ugyanakkor az is elmondható, hogy mostanra már igazán nemzetközivé vált a porond.


Új Magyar Szó