Régiók
Események
2024. május
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Régi szépségek új arculata

Horvátország
2010. augusztus 26.
Régi szépségek új arculata A szövetkezet tovább folytatja az elmúlt években megkezdett programját. Ez idáig - a járás támogatásával - Kopácson 15 épületet sikerült felújítania: az 1800-as évek második felében épült házak homlokzata régi pompájában ragyogott fel.

- Eleddig 31 ház homlokzatát újítottunk fel a projekt révén, mivel a Bellyei járás felismerte a tevékenység-sorozat turisztikai vonzerőt növelő hozadékát, és a járás költségvetéséből támogatást kaptunk. Az elmúlt két évben a turisztikai minisztérium is méltányolta a projekt jelentőségét és támogatott minket. Reméljük, idén is számíthatunk a szaktárca támogatására. A Hercegszöllősi járásban 16 ház homlokzatának felújításával végeztünk a napokban, de nem állunk le, mert hét laskói és egy bellyei ház homlokzatának felújításával folytatjuk a munkát. Reméljük hogy több baranyai járásban is felismerik terveink jelentőségét és támogatnak minket a munkánkban - mondta lapunknak Ankica Bilandžić, a szövetkezet igazgatója, a projekt koordinátora.

- Laskón több ház homlokzata kerül felújításra, településünk központja ennek köszönhetően egy újabb vizuális megújuláson esik át.

Büszkén mondhatjuk, hogy a Bellyei járás felismerte a projekt lényegét, és támogatni is tudta a saját költségvetéséből. Reményeink szerint - a támogatások beérkezésének ütemét figyelembe véve - itt nem állunk meg, továbbra is azon leszünk, hogy minél több épület kapja vissza patinás külsejét - mondta Tokai István, Laskó polgármestere, a Bellyei Járási Tanács elnöke.