Régiók
Események
2024. május
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Fiatal pap érkezett Nagybodolyára

Horvátország
2010. augusztus 26.
Fiatal pap érkezett Nagybodolyára A mindenki szívéhez oly közel álló Božidar Petrović atya odaadó munkája példaértékű volt minden hívő számára. Amikor a településre helyezték, arra törekedett, hogy minél gyorsabban megtanuljon magyarul, hiszen a nagybodolyai hívek magyar ajkúak. A magyar nyelv templomi használatát ő is igyekezett megtanulni. A nagybodolyai hívek hálásak azért, mint mondják, hogy miattuk tanult meg magyarul és idővel minden templomi éneket és imát magyarul mondott velük. Augusztus 7-én tartotta utolsó miséjét a nagybodolyai templomban.

- Mindenkinek jogában áll a saját anyanyelvét használni mindenhol, így a templomban is. Mivel ez egy viszonylag kis közösség és folyamatosan a kihalás veszélyezteti a települést, úgy gondoltam, a híveknek is örömet okozna, ha saját nyelvükön hallgathatnák a misét. Mi mindannyian Isten gyermekei vagyunk, és mindannyian egyek vagyunk a templomban is. Sajnálom, hogy el kell mennem, de ez is a papi hivatás része. Szerettem Baranyában lenni, és derűs szívvel, boldogan gondolok az itt töltött évekre. Most egy fiatal paptársam vette át a helyemet, biztos vagyok benne, hogy ő is megállja a helyét Nagybodolyán, és abban is biztos vagyok, hogy a hívek elégedettek lesznek a munkájával - nyilatkozta lapunknak az atya.

A hívőktől megtudtuk, hogy az új tisztelendő, Krunoslav Karas is kifejezte abbeli szándékát, hogy megtanul magyarul, mivel magyar felmenőkkel is rendelkezik.