Régiók
Események
2024. május
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Megkezdődött a kárenyhítési támogatások kifizetése

Horvátország
2010. december 23.
Megkezdődött a kárenyhítési támogatások kifizetése A Bellyei járás kárfelmérő bizottsága jelentését továbbította a megyei illetékesekhez, azok pedig továbbküldték azt Zágrábba. A Bellyei járás mintegy 5 millió kuna juttatást kapott az elemi csapások okozta károk enyhítésére, ebből 2 millió 787 ezer kunát a magánszemélyeknek, 2 millió 268 ezer kunát pedig jogi személyeknek fizetnek ki.

- Reméljük, hogy ezzel az 5 millió kunával valamelyest enyhíteni tudunk az év közben kárt szenvedett mezőgazdasági termelők gondjain. Mindig is kiemelt figyelmet szenteltem az ilyen jellegű feladataimnak, mert nagyon fontos, hogy mindenki megkaphassa az őt megillető jogos támogatást. Kifejezetten örülök annak, hogy a kárenyhítési támogatás kifizetése még karácsony előtt megkezdődhetett - nyilatkozta Tokai István, a Bellyei Járási Tanács elnöke.
Stojanka Omerbašić, a laskói Rét Takarékszövetkezet igazgatónője tagja volt a járási kárfelmérő bizottságnak.
- Az idei esztendő roppant nehéz volt a mezőgazdászok számára. A rengeteg csapadék egyik terménynek sem tett jót. Felhívtuk a figyelmet az elemi csapás kihirdetése után, hogy minden gazda jelentse be az őt ért károkat, hiszen csak akkor van esélyük a talpon maradásra, ha az állam valamelyest enyhíti a károkat. Voltak olyan mezőgazdasági földterületek, amelyek halastó látszatát keltették. Az államtól kapott támogatást azoknak utaljuk át, akik tettek kárbejelentést. Az őket megillető juttatáshoz hozzájuthatnak, ha jelentkeznek a Bellyei járás illetékesénél és megadják a zsíró számlájukat - mondta az igazgatónő.
V.S.