Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Bácsfeketehegy

Tisztelgés az iskolaépítők előtt

Szerbia
2011. május 20.
Tisztelgés az iskolaépítők előtt Több mint három évtizeddel ezelőtt, 1979-ben adták át rendeltetésének a bácsfeketehegyi új iskolát, amelyet a falu gyakorlatilag önerőből, többnyire a helyi járulékból emelt. Tegnap az iskolanapi ünnepség keretében emléktáblát lepleztek le a bácsfeketehegyi iskolában.

Az emléktábla előtt Bojtos Béla igazgató arról beszélt, hogy abban az időben a falunak akkora volt a gazdasági ereje, hogy önállóan is belevághatott egy ilyen méretű beruházásba, és azt némi segítséggel végig is tudta vinni. Akkoriban nem az volt a kérdés, hogy lesz-e rá elegendő pénz, hanem az, hogy milyen és mekkora legyen és megfelel-e a lakosság által vázolt elképzeléseknek. Éppen ezért, amit felépítettek, nemcsak az adott kornak volt megfelelő, hanem kielégíti a mai napok szükségleteit is – mondta többek között Bojtos Béla, az iskola napja alkalmából megtartott ünnepségen, amelynek kezdetén az iskola bejárata előtt leleplezték az iskolaépítők nemzedékének állított emléktáblát.

A korábbi hagyományoknak megfelelően május 19-én, Nikola Đurkovićnak, az iskola névadójának születésnapja alkalmából beszámoltak az elmúlt egy év legfontosabb eredményeiről, valamint dicsérő oklevelekkel jutalmazták meg azokat a diákokat, akik a tavaszi helyi községi, körzeti és községközi versenyeken kimagasló eredményt értek el.

Mint Bojtos igazgató az iskola névadójáról elmondta: Risanjban, a Kotori-öbölben született, a háború kitörésekor Párizsban folytatta tanulmányait s innen jött haza, hogy csatlakozzék a népfelszabadító háborúhoz. Beszéde végén üdvözölte a testvériskolák, Kunhegyes, Kocsér és Cetinje testvériskoláinak küldöttségét, a községi elöljárókat, a történelmi egyházak képviselőit. Ezt követően beszámolt az elmúlt esztendő eredményeiről és átadta az elismeréseket azoknak a diákoknak, akik az elmúlt esztendőben kimagasló eredményeket értek el.

Az iskolanapi ünnepség színes alkalmi műsorral zárult.


Magyar Szó