Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

A pizsama maga az univerzum

Az Ex Symposion legújabb számának bemutatása Szabadkán

Szerbia
2011. május 24.
A veszprémi Ex Symposion folyóirat legújabb, Pizsama számának első bemutatója Szabadkán volt, a Bash-házban, szombaton este. Fölléptek: Szegő János, a szám ötletgazdája, szerkesztője, Sirbik Attila, a vajdasági Symposion folyóirat főszerkesztője, Solymosi Bálint, Mesés Péter, Józsa Márta és Bozsik Péter, az Ex Symposion főszerkesztője.

Az egyik kérdés arra vonatkozott, hogyan fér össze a két folyóirat. A két főszerkesztő válaszának lényege: Bozsik szerint a veszprémiek a konzervatívabbak, a Sziveri-féle vonalat viszik valamelyest tovább, Sirbik szerint a szabadkaiak pedig a mauritsi vonalat, mert különösen az utóbbi négy évben nagyobb hangsúlyt kap a vizualitás. Bozsik reméli, hogy sikerül digitalizálásra pénzt szerezni, és akkor a valamikori Új Symposionokat – vagy legalábbis egy részüket – szintén sikerül a világhálón elérhetővé tenni.

Az Ex Symposion Pizsama számának szerkesztésében segédkező Józsa Márta frappáns megfogalmazása szerint a pizsama maga az univerzum, az álomtól a testig, a szabadságtól a rabságig rengeteg dimenziója van. S tényleg: a tematikus számban szó van az álomról, elmegyógyintézetről, gyermekkori kórházi emlékről...